Tilmeld Nyheder
  Danskernes interesse for boligkøb stiger i slutspurten mod de nye boligskatter
  14-11-2023
  Danskerne indhentede i oktober måned flere lånetilbud til boligkøb end for et år siden. Dermed er interessen for boligkøb steget for anden måned i træk, men er dog forsat på et lavt niveau..
  Flere og lidt dyrere ejerlejligheder til salg
  09-11-2023
  Der er kommet flere ejerlejligheder til salg i oktober. Det gælder især i Københavns Kommune, hvor der er 19 pct. flere ejerlejligheder at vælge imellem end for blot en måned siden. Det vi..
  Danske boligejere fortsætter med at betale deres boliglån til tiden
  31-10-2023
  Det er fortsat langt de fleste danske boligejere, der betaler deres boliglån til tiden. I 2. kvartal i 2023 var restanceprocenten på 0,15 pct., som er det samme som kvartalet før. Det vise..
  Interessen for boligkøb er steget i hver femte kommune
  19-10-2023
  Danskernes interesse for boligkøb fortsætter med at stige. I hver femte af landets 98 kommuner har flere lånt til boligkøb end på samme tidspunkt året før. Det viser de nyeste tal fra Fina..
  Unødvendigt kapitalkrav til banker kommer med en høj pris for samfundet
  18-10-2023
  Debatindlæg bragt i Børsen den 18. oktober 2023.
  Rekordlav interesse for nyt realkreditlån: Danskerne tøver med at lægge lån om og tage tillægslån
  13-10-2023
  Danskerne står i øjeblikket ikke ligefrem i kø til at få et nyt realkreditlån. I september måned indhentede danskerne et rekordlavt antal lånetilbud til ejerboliger og fritidshuse. Det vis..
  Stigende interesse for at købe hus
  10-10-2023
  Selvom antallet af huse til salg fortsat stiger en smule, tyder nye tal fra Finans Danmark på, at danskernes interesse for at købe hus er tilbage. Samtidig kan de nye boligskatteregler sæt..
  Flere boliger sælges til lavere priser end sidste år
  19-09-2023
  I årets 2. kvartal er der solgt flere boliger end i samme kvartal sidste år. Det sker efter en periode på syv kvartaler i træk, hvor der er solgt færre boliger end i samme periode året før..
  Laveste interesse for låneomlægninger i to år
  14-09-2023
  Danske boligejeres appetit på at lægge deres realkreditlån om er den laveste i to år. Det viser de nyeste tal fra Finans Danmark. Det kan skyldes, at rigtig mange boligejere omlagde deres ..
  Nyt offentlig-privat samarbejde udpeger hvidvask-metode gennem ejendomshandel
  11-09-2023
  Finansielle institutter og ejendomsmæglere advares mod at blive udnyttet til hvidvask efter at ODIN-samarbejdet, hvor flere myndigheder i tæt samarbejde med finansielle institutter har opd..
  Højere aktivitet på ejerlejlighedsmarkedet
  11-09-2023
  Danskernes interesse for at købe og sælge ejerlejligheder er større end for et år siden. I august kom flere lejligheder til salg, samtidig med at flere blev taget af ejendomsmæglernes hyld..
  Høringssvar - ændring af lov om fremme af vedvarende energi
  22-08-2023
  Høringssvar til lovforslag om ændring af lov om fremme af vedvarende energi (tinglysning af elproduktionsanlæg i Danmarks eksklusive økonomiske zone, mv.)
  Høringssvar om Finanstilsynets samlelovforslag (Realkreditbelåning af havvindmøller)
  22-08-2023
  Ingen kø til realkreditlån: Der er givet halvt så mange lånetilbud i juli i forhold til sidste år
  14-08-2023
  I juli måned indhentede de danske boligejere i alt 11.239 lånetilbud. Det er lidt mere end en halvering sammenlignet med samme måned sidste år. Det er især interessen for lån til nybyggeri..
  Antallet af huse til salg er det højeste i tre år
  09-08-2023
  Danskere på jagt efter drømmehuset har lige nu det største antal valgmuligheder i de seneste tre år. Samtidig kan købere glæde sig over, at huse står til salg i længere tid og til lavere p..
  Langt de fleste betaler deres boliglån til tiden
  31-07-2023
  Danskerne er fortsat gode til at betale deres boliglån til tiden. I 1. kvartal i 2023 var restanceprocenten på 0,15 pct., og dermed er andelen af boligejernes terminsydelse, der ikke er bl..
  Studiestart: Færre mindre lejligheder står til salg end sidste år
  27-07-2023
  Der er på landsplan kommet færre mindre lejligheder til salg. Der er dog geografiske forskelle mellem de fem største studiebyer. I København, Odense, Aarhus og på Frederiksberg er der blev..
  Flere danskere låner penge til boligkøb
  20-07-2023
  Efter en periode med faldende realkreditudlån til boligkøb tyder nye tal på, at danskernes interesse for at låne penge til køb af bolig stiger. Det viser de nyeste tal fra Finans Danmark.
  Stigende interesse for boligkøb
  14-07-2023
  Danskernes interesse for boligkøb stiger typisk med forårets og sommerens komme. Det gælder også i år. Men trods den stigende interesse, blev der i juni indhentet det laveste antal lånetil..
  Få ejerlejligheder at vælge imellem
  11-07-2023
  Er man på jagt efter en ejerlejlighed, er der færre valgmuligheder end på samme tidspunkt sidste år. Samtidig står lejlighederne længere tid til salg, og udbudspriserne i Københavns Kommun..