Sikkerhed på nettet

I takt med at bankerne øger sikkerheden, og forbrugerne får stadigt mere sikre systemer, forsøger de kriminelle hele tiden nye veje til at opsnappe personlige oplysninger og viden om din konto.
Det er derfor vigtigt, at du som netbankbruger er kritisk over for alle uopfordrede henvendelser og bruger din sunde og kritiske sans, når du færdes på nettet.

Digital Sikkerhed

Det er vigtigt, at du som netbankbruger bruger din sunde og kritiske sans, når du færdes på nettet. Svindel på nettet er desværre blevet en del af hverdagens udfordringer.

Der findes heldigvis gode råd, vejledninger og værktøjer på siden SikkerDigital, som kan hjælpe dig til en mere sikker digital hverdag.

På siderne kan du få viden om de forskellige trusler og konkrete råd til at sikre dine børn, familiens færden på de sociale medier, dit tekniske setup. Du kan også finde træning i at spotte de forskellige forsøg på svindel, herunder falske profiler og stjålne identiteter, handel på internettet mellem private og fupbutikker.

Disse sider kan være med til at styrke din paratviden, gøre dig mere robust og forhåbentlig medvirke at du at bliver svindlet.

Nyttige links

Her finder du SikkerDigital.dk

På SikkerDigital kan du gennemføre en quiz om digitale svindelnumre - link til quiz om sikker digital viden

Du kan hos e-mærket læse mere om faresignaler ved falske netbutikker - Spot en fupbutik, her kan du checke butikkers troværdighed, inden du handler med dem på nettet.

Du kan også benytte en af deres gratis browserudvidelse til Chrome browser, som hedder Sikker Shopping

Hvis skaden er sket

Identitetstyveri

Hvis du opdager eller mistænker at du er udsat for identitetstyveri, eller dine personlige oplysninger er blevet stjålet, så er det vigtigt at du hurtigt reagerer på det.

Kontakt Digitaliseringsstyrelsens hotline ved identitetstyveri døgnet rundt på telefon 33 98 00 98.

Netbank misbrug

Har du været udsat for netbank misbrug, skal du straks kontakte din bank.

Læs mere om netbanksvindel 

Læs mere om indsigelse ved brug af betalingskort

Læs mere om Cybersikkerhed

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde