Netbanksvindel

Kriminalitet rettet mod bankerne via kundernes netbank er et stigende problem. Danmark oplevede det første netbanksvindel i 2006, og siden er antallet af forsøg på netbanksvindel steget hvert år.

Opgørelsen omfatter både de forsøg, der lykkes og ikke lykkes, samt det relaterede tab.

Tab i DKK

Det beløb, som de it-kriminelle slipper af sted med.

Netbanksvindel (Fraud, Malware)

Antal registrerede forsøg på netbanksvindel, der omfatter sager, hvor der er sket indbrud eksempelvis ved installation af hacker-programmer på brugerens PC, mobil eller tablet, og fremgangsmåden kan være kombineret med bedrageri.

Netbanksvindel (Social engineering m.v.)

Antal registrerede forsøg på netbanksvindel, der omfatter sager, hvor brugeren lokkes til at afgive eller indtaste oplysninger (id, password og nøglekortkoder) til de it-kriminelle på baggrund af falske mails, SMS eller telefonopkald. Disse giver sig ud for at komme fra eksempelvis et velrenommeret selskab, en myndighed eller en ven.

Viste data og muligheder.

Nedenfor findes statistik for ovenstående. For at se data længere tilbage i tid, da benyttes slideren ud for "Periode".

Desuden findes de konkrete tal nederst i tabelform, hvor der er mulighed for at se data for et enkelt år ad gangen.

 

Vi har justeret og forbedret indsamlingen og kvalitetssikringen af vores tal for at få et så retvisende billede af misbruget som muligt. Det betyder, at tallene ikke direkte kan sammenlignes med tallene fra årene før 2019. Med den metode, vi bruger nu, må vi forvente, at tallene fra tidligere år har været højere.

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde