10-året for krisen

Dette efterår markerer vi, at det er ti år siden den finansielle krise ramte Danmark for fuld styrke. Vi har samlet et overblik over vigtige nedslag om alt lige fra banklukninger og bankpakker til ny regulering, forskelle og ligheder til i dag.

10-året for krisen

Hvad skete der?

I august 2008 ramte den internationale finanskrise, der havde ulmet siden midten af 2007, for alvor Danmark.

Læs mere
10-året for krisen

Bankpakkerne

For at sikre samfundsøkonomien mod for store negative effekter på grund af den finansielle krise, vedtog Folketinget at holde hånden under bankerne gennem bankpakkerne.

Læs mere
10-året for krisen

Danske banker ekstra polstret med over 100 mia. kroner

Egenkapitalen i danske banker er tæt på fordoblet siden 2007. Det viser en analyse fra Finans Danmark lavet i anledning af ti-året for starten på den danske del af den globale finansielle krise.

Læs mere
10-året for krisen

Hvilke banker lukkede?

2008 blev startskuddet til en periode med store omvæltninger i den danske banksektor, hvor en lang række banker enten fusionerede eller blev afviklet som følge af krisen.

Læs mere
10-året for krisen

Realkreditten blev trykprøvet

I modsætning til i mange andre lande kunne de danske realkreditinstitutter give realkreditlån til boligejere og virksomheder under hele krisen.

Læs mere
10-året for krisen

Forskelle og ligheder til i dag

Der er heldigvis flere forskelle end ligheder til både økonomien og den finansielle sektor set i forhold til for 10 år siden.

Læs mere
10-året for krisen

Overblik over regulering

Siden 2012 er der løbende indført et væld af nye regler for den finansielle sektor. Vi har samlet et overblik.

Læs mere
10-året for krisen

Kapital og likviditet

Kapital- og likviditetsforhold er idag i en helt anden fatning end for 10 år siden. Egenkapitalen i danske banker er tæt på fordoblet siden 2007.

Læs mere

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde