Svindlerne vil typisk lokke med særdeles attraktive investeringsmuligheder (”for godt til at være sandt”-tilbud) og vil søge at sætte offeret under pres, fx tidsmæssigt ved at kræve, at offeret skal slå til nu. Hvis offeret betaler til svindlerne vil offeret i nogle tilfælde få adgang til en hjemmeside hvor man kan ”følge investeringen”. Her vil det typisk se ud, som om investeringen går som påstået, og svindlerne vil på den baggrund forsøge at få flere penge ud af offeret.
Hvis offeret forsøger at få noget af sin ”investering” udbetalt, vil svindlerne typisk trække processen i langdrag og måske kræve et beløb for at få en udbetaling. Uanset om betaler eller ej, får offeret ikke nogen udbetaling fra svindlerne.
Der er eksempler på at ofre - der efter at have gennemskuet svindlen og afsluttet korrespondancen med svindlerne - senere blive kontaktet af en ”advokat”, som påstår, at der er ved at blive anlagt en sagt mod svindelfirmaet, og at man ved at betale til denne ”advokat” har mulighed for at få en del af sine penge tilbage. Denne ”advokat” er imidlertid bare en fortsættelse af svindlen, hvor svindlerne forsøger at få flere penge ud af offeret for at ”advokaten” kan tage sig af svindelsagen.
Gode råd om investeringssvindel
- Vær opmærksom på at denne type svindel eksisterer. Og del denne viden i dit netværk og din familie
- Søg altid uvildig finansiel rådgivning, før du overfører penge eller foretager en investering . Og vær kritisk overfor tilbud der lyder for godt til at være sandt
- Vær opmærksom på fremtidige svindelforsøg. Hvis du en gang har investeret i et fupnummer, så vil svindlerne sandsynligvis have dig som et fremtidigt mål eller sælge dine kontaktoplysninger til andre kriminelle.
Hvis du er blevet svindlet så stop al kontakt, kontakt straks din bank og hør om der er mulighed for tilbageføre nogle af dine penge. Gem din korrespondance og anmeld sagen til politiet.
Visning af tabel
Vær opmærksom på, at tabellen bedst vises på desktop.