Hvad betyder Brexit for den finansielle sektor?

Storbritannien har valgt at forlade EU-samarbejdet, men det er på nuværende tidspunkt endnu usikkert, hvordan Storbritannien skal forlade samarbejdet, og hvad rammerne for det fremtidige samarbejde skal være.

I oktober 2019 lykkedes det den britiske regering og de 27 resterende EU-lande at nå til enighed om en udtrædelsesaftale samt en politisk erklæring om det fremtidige forhold. Aftalen betyder, at Storbritannien udtræder af EU den 31. januar 2020. Selvom Storbritannien officielt udtræder af EU den 31. januar 2020, vil der imidlertid være en overgangsperiode indtil den 31. december 2020, hvor Storbritannien fortsat vil være en del af det indre marked, men uden politisk indflydelse.

Hvis Storbritannien og EU ikke kan nå til enighed om en fremtidig handelsaftalen inden den 1. januar 2021, udtræder Storbritannien af EU uden nogen former for samhandelsaftaler med EU. Det såkaldte ”no deal”-scenarie. Der arbejdes fortsat indgående på, at der kommer en udtrædelsesaftale, der sikrer, at Storbritannien forlader EU på en ordnet måde. Det kan dog ikke udelukkes, at det ikke lykkes at nå en aftale.

I tilfælde af, at Storbritannien må forlader EU uden en aftale, kan og vil visse regler ændre sig allerede fra den 1. januar 2021. Det kan få konsekvenser for dig som forbruger, fx i forbindelse med rejser til London eller fx for virksomheder, der handler med virksomheder i Storbritannien.

De danske banker har forberedt sig på at håndtere alle tænkelige udfald, men der kan være forskelle på, hvordan de enkelte banker har valgt at håndtere de forskellige områder, ydelser og kundegrupper i relation til Brexit. Du skal derfor kontakte din bank, hvis du har specifikke spørgsmål i relation til dit kundeforhold.

 

Relevante links

Har du spørgsmål, er du velkommen til at skrive til vores Brexitpostkasse: [email protected]

 

 

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde