Vi benytter cookies til at forbedre brugeroplevelsen.Læs mere om cookies

For forburgere

Kan jeg bruge mit betalingskort i Storbritannien efter Brexit? Vil der komme ekstra gebyrer i bankerne ved betalinger til Storbritannien? Du finder alle svarerne i vores forbuger-FAQ.

Spørgsmål: Kan jeg stadig bruge mit betalingskort i Storbritannien efter Brexit?

Svar: Ja.
Efter Brexit vil det fortsat være muligt at anvende internationale betalingskort i Storbritannien. Landet vil ikke længere automatisk være omfattet af EU-regler omkring kortgebyrer, og der kan derfor være højere udgifter forbundet med at betale med kort i Storbritannien.

Spørgsmål: Kan jeg stadig bestille og modtage varer fra engelske hjemmesider?

Svar: Ja.
Det vil fortsat være muligt at bestille og betale varer fra engelske hjemmesider. Men vær opmærksom på, at der kan være forhøjede udgifter til  told, fragt og momsudgifter i forbindelse med modtagelse af varen i Danmark, da Storbritannien ikke længere er et EU-land, og forsendelse af varer fra Storbritannien vil efter Brexit være at sammenligne med forsendelse af varer fra fx Kina eller USA.


Spørgsmål: Kan jeg stadig sende og modtage betalinger til/fra Storbritannien efter Brexit?

Svar: Ja.
Du bør dog forhøre dig i din bank, hvorvidt dine konkrete betalinger til/fra Storbritannien vil blive pålagt et nyt gebyr af den engelske bankforbindelse. Der kan også ske udsving i valutakursen som følge af Brexit. Du kan altid finde den aktuelle valutakurs i din bank.

Spørgsmål: Vil der komme ekstra gebyrer i bankerne ved betalinger til/fra Storbritannien efter Brexit?

Svar: Måske.
Det er endnu uvist, hvorvidt det vil lykkedes at etablere en udtrædelsesaftale mellem EU og Storbritannien. Der kan derfor være en overgangsperiode, hvor vilkårene for betalinger til/fra Storbritannien er uændrede. Men EU-regler om begrænset gebyrer på banktransaktioner vil ikke længere gælde efter Brexit, og der kan derfor komme nye og flere gebyrer på betalinger til og fra Storbritannien.
Du kan altid forhøre dig i din bank om konkrete udgifter til betalinger til/fra Storbritannien.

Spørgsmål: Kan jeg stadig købe/sælge engelske værdipapirer eller derivater i min netbank efter Brexit?

Svar: Måske.
Det vil være en beslutning, der bliver truffet i din bank. Du skal derfor kontakte dit pengeinstitut for at høre nærmere om, hvilke britiske investeringsprodukter der vil være tilgængelige i din netbank efter Brexit.

Spørgsmål: Kan jeg stadig bruge mit engelske betalingskort i Danmark efter Brexit?

Svar: Ja.
Efter Brexit vil det fortsat være muligt at anvende internationale betalingskort udstedt i Storbritannien. Landet vil dog ikke længere automatisk være omfattet af EU-regler omkring kortgebyrer, og der kan derfor være højere udgifter forbundet med at betale med kort udstedt i Storbritannien. Vær også særligt opmærksom på udsving i valutakursen som følge af Brexit, der kan have betydning for betalinger foretaget med kort.

Spørgsmål: Vil Brexit påvirke danske boligejeres realkreditlån?

Svar: Nej, det vil ikke påvirke danske boligejeres realkreditlån direkte.

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde