Spørgsmål: Kan jeg stadig bruge mit betalingskort i Storbritannien efter Brexit?
Svar: Ja.
Efter Brexit vil det fortsat være muligt at anvende internationale betalingskort i Storbritannien. Landet vil ikke længere automatisk være omfattet af EU-regler omkring kortgebyrer, og der kan derfor være højere udgifter forbundet med at betale med kort i Storbritannien.
Spørgsmål: Kan jeg stadig bestille og modtage varer fra engelske hjemmesider?
Svar: Ja.
Det vil fortsat være muligt at bestille og betale varer fra engelske hjemmesider. Men vær opmærksom på, at der kan være forhøjede udgifter til bl.a. kontrol af varerne, som kan blive afspejlet i prisen, da Storbritannien ikke længere er et EU-land.
Spørgsmål: Kan jeg stadig sende og modtage betalinger til/fra Storbritannien efter Brexit?
Svar: Ja.
Du bør dog forhøre dig i din bank, hvorvidt dine konkrete betalinger til/fra Storbritannien vil blive pålagt et nyt gebyr af den engelske bankforbindelse. Der kan også ske udsving i valutakursen som følge af Brexit. Du kan altid finde den aktuelle valutakurs i din bank. Krav i hvidvasklovgivningen kan også betyde, at du vil blive bedt om at tilføje adresseoplysninger, når du laver betalinger til Storbritannien.
Spørgsmål: Vil der komme ekstra gebyrer i bankerne ved betalinger til/fra Storbritannien efter Brexit?
Svar: Det kan der komme.
Eventuelle ekstra gebyrer vil også afhænge af, hvilken valuta betalingen foretages i. EU-regler om begrænset gebyrer på banktransaktioner vil ikke længere gælde for overførsler i pund efter Brexit. Der kan derfor komme nye og flere gebyrer på betalinger til og fra Storbritannien.
Du kan altid forhøre dig i din bank om konkrete udgifter til betalinger til/fra Storbritannien.
Spørgsmål: Kan jeg stadig købe/sælge engelske værdipapirer eller derivater i min netbank efter Brexit?
Svar: I nogle tilfælde.
Det afhænger af både værdipapiret og din bank. Derivater, der er på EU’s liste over derivater med handelsforpligtigelse (EMIR) skal handles på en europæisk platform, mens øvrige derivater kan handles som OTC, over the counter, også i Storbritannien, men det er ikke sikkert, at din bank kan tilbyde dette. Du skal derfor kontakte dit pengeinstitut for at høre nærmere om, hvilke britiske investeringsprodukter der vil være tilgængelige i din netbank efter Brexit.
Spørgsmål: Kan jeg stadig bruge mit engelske betalingskort i Danmark efter Brexit?
Svar:Ja.
Efter Brexit vil det fortsat være muligt at anvende internationale betalingskort udstedt i Storbritannien. Landet vil dog ikke længere automatisk være omfattet af EU-regler omkring kortgebyrer, og der kan derfor blive pålagt et gebyr fra forretningen, når du betaler med kort, som er udstedt i Storbritannien. Vær også særligt opmærksom på udsving i valutakursen som følge af Brexit, der kan have betydning for betalinger foretaget med kort.
Spørgsmål: Vil Brexit påvirke danske boligejeres realkreditlån?
Svar: Nej, det vil som udgangspunkt ikke påvirke danske boligejeres realkreditlån direkte, medmindre du bor i Storbritannien. Her opfordrer vi til, at du kontakter din bank i Danmark.
Læs mere
Meddelelse fra Finanstilsynet vedrørende Brexit i relation til indskydergaranti
EU-Kommissionen: Getting ready for the end of the transition period
EU-Kommissionens overordnede dokument omkring Brexit.
Den britiske regering offentliggør løbende rådgivning og materiale om Brexit.
Det danske udenrigsministeries Brexit-hjemmeside.
Erhvervsstyrelsens Brexit-hjemmeside.
Finanstilsynet hjemmeside med opmærksomhedspunkter i forbindelse med Brexit.