Investeringsfondsstatistikker

Hvad har de enkelte investeringsfonde givet i afkast? Hvad koster de - og hvor stor er risikoen? Det får du svaret på her i vores statistikker.

Formålet med statistikkerne er at skabe overblik og gennemsigtighed, så det er nemmere for dig som investor at vælge mellem de forskellige fonde. 

Vi har lavet statistikkerne, så du kan sammenligne fonde, der reelt kan sammenlignes. Eksempelvis ligger alle investeringsfonde med danske aktier i en kategori for sig. Du kan også vælge at sammenligne alle fonde fra en investeringsforening. 

Du kan også finde information om lukkede fonde - typisk fordi de er fusioneret/lagt sammen med en anden fond. I vores forklaringer kan du læse alt det "med småt" - om de principper, som styrer vores statistikker. Eksempelvis hvordan vi kategoriserer fondene, og hvordan vi beregner omkostningsnøgletallet ÅOP. 

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde