Vi benytter cookies til at forbedre brugeroplevelsen.Læs mere om cookies

Pengeuge

Pengeugen sætter fokus på undervisning i privatøkonomi i grundskolens ældste klasser (7.-9. klasse).

Formålet med Pengeugen er at højne børn og unges finansielle forståelse gennem undervisning i privatøkonomi.

 

Læs undersøgelsen 'Unge - gæld, fobrug og opsparing' her(2019) eller download som PDF her. 

Alle skoler, klasser og lærere kan være med og anvende det undervisningsmateriale, der er udviklet særligt til Pengeugen. Undervisningsmaterialet er udarbejdet til brug i grundskolens ældste klasser under Pengeuge og lavet af Danmarks Matematiklærerforening i samarbejde med Finans Danmark.

Materialet lever op til kravene i Fælles Mål om undervisning i privatøkonomi i matematik og samfundsfag i 7.-9. klasse. Materialet kan frit anvendes i undervisningen.  

Under Pengeuge er der mulighed for gæsteundervisning fra den lokale bank. Al gæsteundervisning skal følge de officielle retningslinjer, der understreger, at formålet er uddannelsesmæssigt, og at der ikke må være virksomhedslogoer til stede. Danmarks første ”Pengeuge” fandt sted i marts 2014.

 Læs mere og tilmeld dig Pengeuge her.

Kåre Enevoldsen

PA-seniorrådgiver

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde