Pengeuge

Pengeugen sætter fokus på undervisning i privatøkonomi i grundskolens ældste klasser (7.-9. klasse). Pengeuge finder sted hvert år i uge 11.

Formålet med Pengeugen er at højne børn og unges finansielle forståelse gennem undervisning i privatøkonomi. Sammen med forlaget Alinea+ og Danmarks Matematiklærerforening har Finans Danmark udviklet en digital undervisningspakke i privatøkonomi, som lærerne kan bruge i deres undervisning.

 

Se undervisningspakken på Pengeuge.dk

 

Alle skoler, klasser og lærere kan deltage og anvende det undervisningsmateriale, der er udviklet særligt til Pengeugen. Undervisningsmaterialet er udarbejdet til brug i grundskolens ældste klasser.

Materialet lever op til kravene i Fælles Mål om undervisning i privatøkonomi i matematik og samfundsfag i 7.-9. klasse. Materialet kan frit anvendes i undervisningen.  

Samarbejdspartnere bag Pengeuge er Finanstilsynet, Politiet, Finansforbundet, Forbrugerrådet TÆNK, Danmarks Nationalbank, Skattestyrelsen, Falihos, Danmarks Matematiklærerforening, Medierådet for Børn og Unge samt e-mærket.

Danmarks første ”Pengeuge” fandt sted i 2014.  

 

Læs mere om Pengeuge

Kåre Enevoldsen

PA-seniorrådgiver

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde