Finansøkonomuddannelsen har i år sat rekord med et optag på hele 1.989 studerende, hvilket er en stigning på 4 pct. i forhold til 2023 og det højeste antal nogensinde. Dermed er uddannelsen nu landets 8. største. Det viser de nye optagelsestal fra Uddannelses- og Forskningsministeriet.
På finansbacheloruddannelsen er optaget steget med hele 12 pct. i forhold til sidste år. Det betyder, at 1.101 studerende har fået plads på deres drømmestudie, hvilket er det næsthøjeste optag nogensinde på denne uddannelse – kun overgået af det ekstraordinært høje optag under corona i 2021. Uddannelsen er nu landets 14. største.
”Den store søgning til og optaget på de to uddannelser er en klar indikation på, at mange unge uddannelsessøgende ser finanssektoren som et område med spændende arbejdsopgaver, gode karrieremuligheder samt attraktive løn- og arbejdsvilkår”, siger Martin Steen Kabongo, vicedirektør i Finans Danmark/Arbejdsgiver, og fortsætter:
"Den markante stigning i optaget på finansbacheloruddannelsen understreger uddannelsens attraktivitet og succes. Ledigheden blandt færdiguddannede finansbachelorer er minimal, da uddannelsen løbende tilpasses virksomhedernes kompetencebehov gennem et tæt samarbejde mellem udbydere og aftagere".
Som led i den kommende reform af professionsbacheloruddannelserne er der lagt op til, at finansbacheloruddannelsen skal forkortes.
”Men udfordringen med faldende optag på velfærdsuddannelserne eksisterer ikke for finansbacheloruddannelsen. Tværtimod viser årets optag, at der er en overvældende interesse. Forkorter man uddannelsen, risikerer det at medføre færre ansøgere og lavere efterspørgsel fra virksomhederne, det kan ikke være i nogens interesse”, siger Martin Steen Kabongo.
Se alle optagelsestallene her