Højeste antal huse til salg i 2021

Publiceret 09-11-2021
Nyhed

Danskere på jagt efter drømmeboligen har i oktober fået lidt flere huse at vælge imellem. På landsplan er der 23.706 parcel- og rækkehuse til salg. Det er det største udbud siden december 2020. Samtidig har huspriserne i efteråret udviklet sig i et roligere tempo, end vi ellers generelt har set i det seneste år. Det viser de nyeste tal fra Finans Danmark.

Det er blevet lidt nemmere at være huskøber. Efter at boligmarkedet nærmest blev støvsuget for huse under coronakrisen, er det siden foråret gået den anden vej, og der er igen kommet flere huse til salg. Særligt hen over sommeren er der kommet flere huse til salg, end der er blevet solgt. Tendensen ser ud til at fortsætte - dog med mindre styrke de seneste tre måneder. Status er, at boligkøberne lige nu har det største udbud af huse at vælge imellem i år. Men vi er stadig et stykke fra niveauet før coronakrisen.

”Mange har været på boligjagt under coronakrisen, og i en periode gik det stærkt på boligmarkedet. Efterhånden som samfundet er genåbnet, er farten aftaget på boligmarkedet, og der er igen kommet flere huse til salg. Er man på jagt efter drømmehuset, har man nu det største antal valgmuligheder i 2021,” siger Peter Jayaswal, direktør for Realkredit og Ejendomsfinansiering i Finans Danmark.

 

Mere afdæmpede prisstigninger

På landsplan er huspriserne ca. 10 pct. højere end for et år siden. Men i efteråret har priserne på huse udviklet sig i et mere roligt tempo, end vi ellers generelt har set i det seneste år. Et typisk hus på 140 kvm bliver nu sat til salg til for ca. 2.7 mio. kr. Det er 250.000 kr. mere end på samme tidspunkt sidste år.

”Huspriserne steg særligt fra efteråret sidste år og frem til sommeren i år, og priserne ligger nu på et forholdsvist højt niveau. Man skal derfor som boligkøber indstille sig på at skulle have flere penge op af lommen nu end for et år siden, hvis man vil sikre sig drømmehuset. Men prisudviklingen er de seneste måneder blevet mere afdæmpet. Og det – sammen med flere huse til salg – kan gøre det lidt nemmere at være på husjagt, end det var i starten af året,” siger Peter Jayaswal.

Hent statistik

 

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde