Boligmarkedet i lavere gear

Publiceret 11-10-2021
Nyhed

For sjette måned i træk har boligkøberne fået lidt flere boliger at vælge imellem. Samtidig stiger boligpriserne ikke så meget som i begyndelsen af året. Finans Danmarks nyeste tal tegner et billede af et boligmarked i lavere gear.

Danskere på boligjagt havde ved udgangen af september knap 29.500 boliger at vælge i mellem. Det er det højeste antal boliger til salg i år, fordelt på henholdsvis 5.977 ejerlejligheder og 23.519 huse.

”Efter en lang periode med faldende boligudbud, er antallet af boliger på markedet generelt steget de seneste måneder. Det skyldes, at der stadig kommer nye boliger til salg, samtidig med at der fjernes færre boliger fra markedet end tidligere,” siger Ane Arnth Jensen, viceadministrerende direktør i Finans Danmark.

For et år siden blev der fjernet 8.214 boliger fra ejendomsmæglernes hylder, hvilket var 14 pct. flere boliger,end der blev sat nye til salg. Men i september i år blev 7.285 boliger taget af markedet, og det er 1 pct. færre i forhold til, hvor mange nye boliger, der er sat til salg.

”Sidste år blev markant flere boliger taget af markedet, end der blev sat nye til salg. Men den seneste tid har situationen altså været den omvendte, fordi danskernes efterspørgsel efter boliger er droslet lidt ned. Og det tyder på, at det høje tempo på boligmarkedet, som vi så under coronakrisen, er begyndt at aftage,” sigerAne Arnth Jensen.


Mindre fart på priserne
Danskernes lavere efterspørgsel efter boliger smitter også af på boligpriserne. De stiger nemlig mindre, end de gjorde tidligere på året. I løbet af årets første kvartal steg priserne på huse og ejerlejligheder med ca. 6 pct. Men i det seneste kvartal er priserne kun steget med ca. 2 pct.

”Der har været godt gang i boligmarkedet den seneste tid. Men i anden halvdel af 2021 er vi begyndt at se aftagende prisstigningstakter for huse og ejerlejligheder. Og det peger i retning af en mere afdæmpet udvikling på boligmarkedet,” siger Ane Arnth Jensen. 

 

 

Hent statistikken

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde