Ambitiøst erhvervsudspil styrker dansk økonomi

Publiceret 30-08-2017
Nyhed

Med dagens erhvervs- og iværksætterudspil viser regeringen et højt ambitionsniveau for dansk vækst og beskæftigelse. Udspillet vil styrke danske virksomheders adgang til risikovillig kapital og dermed bidrage til, at Danmark også i fremtiden forbliver et af verdens rigeste lande.

Finans Danmark er også glade for, at den såkaldte skattemur mellem udenlandske og danske investeringer nu endelig står til at blive brudt ned.

”Det er vigtigt for Danmark, at man får gjort det mere attraktivt for de dygtige danske kapitalforvaltere at udbyde deres produkter på det internationale marked, og dermed tiltrække udenlandsk kapital til dansk vækst og beskæftigelse. Samtidig er vi også åbne for, at man ligeledes vil fjerne skattebarrieren for, at danskere kan investere i udenlandske investeringsforeninger. Vi sætter pris på lige og fair konkurrence,” siger adm. direktør i Finans Danmark Ulrik Nødgaard.

Også ideen om, at Danmark efter svensk forbillede indfører en såkaldt Aktiesparekonto, får opbakning fra Finans Danmark. Det gør det lettere for danskere at bruge nogle af deres opsparede penge til at investere i små og store virksomheder.

”Det er helt centralt at få styrket adgangen til risikovillig kapital for både iværksættere og små og store virksomheder. Danskerne har mere end 840 mia. kr. stående passivt på deres bankkonti. Nogle af de penge kan vi lige så godt få ud og arbejde for vækst og beskæftigelse. Det skaber regeringens udspil bedre muligheder for, blandt andet via Aktieparekontoen,” siger Ulrik Nødgaard.

Derudover bifalder Finans Danmark en generelt lempeligere beskatning af aktieindkomst samt et højere investorfradrag.

”Vi har i dag en væsentligt højere skat på aktieindkomst end både vores svenske og norske naboer, og det betyder utvivlsomt en del i forhold til den ringere danske aktiekultur. Derfor er det glædeligt, at regeringen nu vil sænke skatten på aktieindkomst, så danskerne får mere ud af at investere i virksomheder, der kan skabe ny vækst,” siger Ulrik Nødgaard og fortsætter:

”Samtidig vil et højere investorfradrag styrke især små virksomheder og iværksættere, der endnu ikke er klar til at blive noteret på børsen. Det vil gøre det mere attraktivt at investere i denne type af virksomheder og give dem bedre muligheder for at få deres idéer ført ud i livet.”

Læs også: Bedre adgang til risikovillig kapital skal styrke fremtidens vækst

Stine Luise Goll

PA- og kommunikationsdirektør

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde