Danmarks finansielle motor

En faktabaseret kampagne om bankers og realkreditinstitutters bidrag til vækst, bæredygtig omstilling og digitalisering.

Banker og realkreditinstitutter er hele Danmarks finansielle motor: Hver dag indgår banker låneaftaler med private virksomheder for 1,7 mia. kroner, i de kommende år investeres der op mod 1 mia. kr. i udviklingen af danskernes nye digitale identitet MitID og allerede i dag er der udlånt 460 mia. kroner til grønne og bæredygtige aktiviteter.

Hele Danmarks finansielle motor

Cases

Orana A/S

Oranas opstart krævede finansiering, hvor virksomheden fik bevilget et lån hos banken - selvom de ikke kunne stille sikkerhed. Det var med til, at de kunne starte virksomheden og købe de maskiner, der var brug for. Banken fungerer stadig som tæt sparringspartner og rådgiver for virksomheden.

Planet Nusa

Et mentorship-program hos deres bank betød adgang til pitchtræning, udvikling, budgetlægning og andre forretningsfremmende aktiviteter. Banken blev dermed en vigtig sparringspartner og rådgiver for Planet Nusa. Med banken i ryggen tog stifterne til pitchmøder med 300 mennesker på 30 dage og fik deres funding i hus.

Digitalisering i fokus

Bag om tallene

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde