Forliget for FinTech er økonomisk ansvarligt, og det sikrer lokal fleksibilitet og råderum til gavn for både virksomheder og medarbejdere. Med aftalen sikrer vi en fornuftig lønudvikling, og der bliver givet mere fleksibilitet i de livssituationer, hvor medarbejderne kan have særlige behov.
Den nye aftale giver bl.a. medarbejdere ret til frihed med løn i forbindelse med fertilitetsbehandling - herunder mulighed for, at partnere kan være til stede under behandlingen. Derudover justeres vilkårene, så fædre til børn født efter 1. juli 2026 får adgang til fire ugers yderligere forældreorlov med løn som led i en mere ensartet tilgang til forældreorlov.
Det er Finans Danmark/Arbejdsgiver, der har varetaget overenskomstforhandlingerne på vegne af Arbejdsgiverforeningen for FinTech.
"Med aftalen har vi sammen med Finansforbundet sikret et ansvarligt forlig, der etablerer en tydelig fælles baseline for virksomhederne i fintech-sektoren. Samtidig bevarer vi den nødvendige fleksibilitet, så rammerne fortsat kan tilpasses de enkelte virksomheders behov. Dermed er vi tro mod overenskomstens ånd, der understøtter moderne rammer, som passer til denne type virksomheder og de talenter, der arbejder her,” siger Martin Steen Kabongo, vicedirektør i Finans Danmark/Arbejdsgiver.
”Fornyelsen af rammeoverenskomsten for FinTech sikrer medarbejderne bl.a. bedre muligheder for kompetenceudvikling, bedre orlovsmuligheder og fri med løn til fertilitetsbehandling. Dermed har vi skabt reelle forbedringer for medarbejderne i sektoren, og vi har skabt et godt grundlag for de lokale forhandlinger, som giver medarbejderne mulighed for at prioritere de vilkår, der er relevante for dem,” siger Marianne Kjær, chefforhandler i Finansforbundet.
Den nye rammeoverenskomst træder i kraft 1. juli i år, når den er formelt godkendt. Aftalen gælder for virksomheder, der er medlem af Arbejdsgiverforeningen for FinTech, og som har minimum 10 fuldtidsansatte medarbejdere.
Fakta om forliget
Hovedpunkterne i aftalen er:
Treårig aftale
Aftalen løber frem til 30. juni 2028.
Løn
Der er for perioden aftalt følgende lønstigninger:
2,4 procent i 2025, 2,5 procent i 2026 og 2,5 procent i 2027 – og altså samlet 7,4 procent over perioden.
Rammeoverenskomstens grænse for, hvornår medarbejdere kan få del i den aftalte lønregulering, forhøjes pr. 1. juli 2027 fra de nuværende kr. 72.500 til kr. 77.500.
Karensperioden for, hvornår studerende skal følge minimumslønnen, bliver forkortet fra 18 til 12 måneder, og minimumslønnen hæves fra 1. juli 2027 fra 155,93 til 167.00 kr.
Øget kompetenceudvikling
Arbejdsgiverne øger indbetalingen til den såkaldte Finanskompetencepulje. Det giver øget kompetenceudvikling for medarbejderne og et bedre match mellem de kvalifikationer, der efterspørges i finanssektoren, og de kurser, medarbejderne kan få via puljen.
Mere bæredygtigt arbejdsliv
Fuld løn til medarbejdere, der går til fertilitetsbehandling, og frihed uden løn til partneren, som ønsker at være til stede under behandlingen.
Arbejdstidsnedsættelsen i aftaler om seniordeltid, kan nu udmøntes som hele dage eller uger.
Fædre til børn født efter 1. juli 2026 får ret til forældreorlov med fuld løn i 18 uger, mod de nuværende 14 uger.
Medarbejderrepræsentanter gives mulighed for at møde nyansatte
Mødet kan finde sted i arbejdstiden, og virksomheden og medarbejderrepræsentanten kan aftale, hvordan mødet afvikles.