Det bliver med kompetenceudvikling, bedre muligheder for at tiltrække og fastholde medarbejdere samt fleksibilitet omkring forskellige livssituationer som de centrale temaer ud over økonomien, når overenskomsten for de kommende år i finanssektoren skal forhandles på plads.
De afsluttende forhandlinger mellem Finansforbundet og Finans Danmark/Arbejdsgiver skydes i gang d. 20. januar i Finanssektorens Hus i Amaliegade i København.
”Vi skal finde frem til en aftale, der giver mening for medarbejdere og virksomheder her og nu, men som også peger fremad i en sektor i hastig udvikling. Vores medlemmer har en forventning om en fornuftig lønstigning, men også om, at vi tager fat på nogle af de andre væsentlige dele af arbejdslivet, hvor bedre fleksibilitet og kompetenceudviklingsmuligheder fylder. Derfor kommer vi også til at arbejde hårdt for at lande en aftale, der sikrer rammerne om gode arbejdspladser i en stærk finanssektor”, siger Dorrit Brandt, formand for Finansforbundet.
”Når vi i dag træder ind i forhandlingslokalet, vil vi grundlæggende have fokus på, at vi som sektor tager et ansvar for at skabe en holdbar og balanceret aftale, som både sikrer finanssektoren som fortsat attraktiv arbejdsplads og samtidig sikrer vores konkurrenceevne i de kommende år,” Morten Schønning Madsen, direktør i Finans Danmark/Arbejdsgiver.
Forhandlingerne dækker hele finanssektoren
De centrale partsforhandlinger mellem Finansforbundet og Finans Danmark/Arbejdsgiver skal ende med en overenskomstfornyelse, der dækker 46.000 medarbejdere i 116 virksomheder i den finansielle sektor.
”Verden omkring os er i forandring – og det stiller også nye krav til både vores virksomheder og ansatte. Derfor skal vi se på, hvordan vi i de kommende år kan være med til at styrke og udvikle finanssektoren samt bidrager til et bæredygtigt, produktivt og fleksibelt arbejdsliv. Det er afgørende for fremtidens arbejdsmarked – og en forudsætning for, at vi som sektor kan understøtte innovation, vækst og velstand i hele Danmark,” siger Morten Schønning Madsen.
Den nuværende overenskomst udløber d. 1. april. Inden en ny overenskomst kan træde i kraft, skal forhandlingsresultatet godkendes ved urafstemning blandt Finansforbundets medlemmer.
”Det er helt fundamentalt for vores arbejdsmarked i Danmark, at arbejdsgivere og medarbejdere sammen bliver enige om de overordnede rammer omkring arbejdslivet. Den opgave er vigtig, og derfor glæder jeg mig også. Jeg er ikke i tvivl om, at det bliver en svært at nå hinanden på alle punkter, men vi kommer til at gå konstruktivt ind i forhandlingerne for at nå frem til en fornuftig løsning for vores medlemmer”, siger Dorrit Brandt, formand for Finansforbundet.
Yderligere information:
Finansforbundet: Kristian Lind, kl@finansforbundet.dk, 6120 4214
Finans Danmark: Kristine Racina, kra@fida.dk, 3016 1021
Fakta - personerne omkring bordet
De to organisationer kommer med hver deres forhandlingsdelegationer, som gennem processen løbende refererer tilbage til deres respektive bestyrelser:
Finansforbundet: Formand Dorrit Brandt, næstformand Steen Lund Olsen, næstformand Jakob Thorgaard og fra forbundets sekretariat de to chefforhandlere Steven Vallik og Marianne Kjær.
Finans Danmark/Arbejdsgiver: Fra bestyrelsen deltager Karsten Breum, Danske Bank, Sanne Fredslund, Nordea, Jesper Nielsen, BEC og Lars Frank Jensen, Kreditbanken. Derudover direktør for Finans Danmark/Arbejdsgiver Morten Schønning Madsen og vicedirektør Martin Steen Kabongo.