Interessen for boligkøb og nybyggeri var i 2021 den højeste i fire år

Publiceret 13-01-2022
Nyhed

2021 var et travlt år for banker og realkreditinstitutter, hvor danskernes interesse for at købe en ny bolig eller bygge sit eget hjem var på det højeste niveau i fire år. Det gjorde sig særligt gældende i første halvår. Det viser de nyeste tal fra Finans Danmark.

Rigtig mange danskere brugte 2021 på at undersøge deres muligheder for at finansiere en ny bolig. Danskerne indhentede nemlig 95.713 lånetilbud til boligkøb, og det er godt 5.700 flere end i 2020. Der blev også givet 22.765 lånetilbud til nybyggeri. Begge tal er det højeste antal i perioden siden 2018, hvor der er ført statistik på området.

”2021 var uden tvivl et år, hvor rigtig mange købte en ny bolig. Det har betydet en stor efterspørgsel efter lånetilbud hos realkreditinstitutterne, som har givet rekordmange lånetilbud til boligkøb sidste år målt i forhold til den fireårige periode, vi har tal for. Mere end halvdelen af dem blev givet i første halvår, hvor aktiviteten på boligmarkedet var særlig høj,” siger Ane Arnth Jensen, viceadministrerende direktør i Finans Danmark, og fortsætter:

”2021 var også et år, hvor vi så forholdsvist få boliger til salg samtidig med, at boligpriserne steg. Det kan være en del af forklaringen på, at mange danskere undersøgte finansieringsmulighederne for at bygge nyt og på den måde skabe drømmehjemmet til sig selv og familien.”

 

Låneomlægning kan være relevant

I 2021 indhentede boligejerne godt 139.000 lånetilbud til omlægning af eksisterende lån eller tillægslån. Det er færre end gennemsnittet i de tre foregående år og et godt stykke fra rekordåret 2019, hvor der blev givet næsten 243.000 lånetilbud til låneomlægninger og tillægslån til boligejerne.

”Renterne er generelt steget i 2021, og mange danskerne holder godt fast i de fordelagtige lån, de allerede har. Men med det nuværende renteniveau kan det alligevel være relevant for nogle boligejere at lægge lån om. Man er altid velkommen til at kontakte sin bank eller realkreditinstitut for at høre om mulighederne,” siger Ane Arnth Jensen.

 

 

Hent statistik

 

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde