Færre vil låne penge til boligkøb

Publiceret 14-02-2022
Nyhed

Interessen for at indhente lånetilbud til køb af bolig var i januar lavere end i samme måned sidste år. Dog ligger antallet af lånetilbud til boligkøb stadig på et højt niveau sammenlignet med tidligere år. Det viser de nyeste tal fra Finans Danmark.

I januar gav realkreditinstitutterne i alt 7.972 lånetilbud til køb af ejerboliger og fritidshuse i Danmark. Det er 516 færre tilbud end i januar 2021 og svarer til et fald på ca. 6 pct. Dog ligger antallet af lånetilbud stadig på et højt niveau og er 9 pct. over gennemsnittet for januar måned de fire foregående år.

”Efterspørgslen på boliger har været stor, siden coronapandemien ramte Danmark. Dagens tal viser, at der over hele landet fortsat gives mange lånetilbud til boligkøb, dog på et lidt lavere niveau end sidste år,” siger Ane Arnth Jensen, viceadministrerende direktør i Finans Danmark.

De færre indhentede lånetilbud til boligkøb ses over hele landet. Både fra by- til yderkommune er der indhentet færre lånetilbud sammenlignet med januar 2021.

”Den faldende interesse for boligkøb kan blandt andet skyldes, at mange danskere har købt deres drømmebolig de senere år. Samtidig kan det lave udbud af boliger samt de stigende renter bidrage til, at boligkøberne holder lidt igen,” siger Ane Arnth Jensen.

 

Hent statistik

 

 

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde