Det er fortsat sælgers marked i store dele af landet

Publiceret 10-06-2022
Nyhed

Selvom der sættes flere huse til salg, er der fortsat relativt få boliger på markedet mange steder i landet. Det viser de nyeste tal fra Finans Danmark. Huskøbere skal samtidig være indstillet på, at husene står til salg i meget kort tid.

I starten af juni stod der 23.635 parcel- og rækkehuse til salg landet over. Det er 5,5 pct. flere end for et år siden. I gennemsnit har husene været på markedet i knap seks måneder, som er den korteste udbudstid i mere end 13 år. Samtidig er priserne næsten syv pct. højere end for et år siden.

”Flere boligejere har i forårsmånederne valgt at sætte deres hus til salg end i de foregående måneder. Den tendens ser vi typisk på denne tid af året. Men i år kommer udbuddet fra et historisk lavt niveau. Derfor er der – trods en stigning i udbuddet – stadig relativt få huse til salg landet over, hvis man sammenligner med samme periode for bare to eller tre år siden. Samtidig er det mere end 13 år siden, at huse har stået så kort tid til salg,” siger Ane Arnth Jensen, viceadministrerende direktør i Finans Danmark, og fortsætter:

”Renterne på realkreditlån er steget forholdsvis meget de seneste måneder. I kombination med højere bolig- og forbrugerpriser kan det skabe en vis tilbageholdenhed for boligkøberne. På den anden side er der alligevel stadig optimisme at spore hos sælgerne, der sætter priserne næsten syv pct. højere end for et år siden.”

 

Flere huse til salg på Sjælland

Særligt i København by og i Østsjælland er der blevet flere valgmuligheder for huskøberne det seneste år. Her er der lidt mere end 50 pct. flere huse til salg end for et år siden. Til gengæld er der færre at vælge imellem i Sydjylland, Nordjylland og på Fyn. Her er udbuddet af huse faldet med hhv. 3,1, 5,8 og 6,2 pct. i forhold til maj 2021.

”Der er selvfølgelig regionale forskelle på, hvordan husmarkedet har udviklet sig. På Sjælland og i Vest- og Østjylland er der blevet flere valgmuligheder, mens huskøbere i Syd- og Nordjylland og på Fyn kan opleve, at der er færre huse til salg, i kortere tid og til højere priser,” siger Ane Arnth Jensen.

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde