Sommerhusmarkedet er skrumpet til halv størrelse på et år

Publiceret 14-04-2021
Nyhed

Danskerne har et meget begrænset udvalg, hvis de er på jagt efter et sommerhus. Men den gode nyhed er, at efter et år med faldende udbud, er der igen lidt flere sommerhuse at vælge imellem. Det er især i Vest- og Sydsjælland, at der er kommet flere til salg-skilte foran sommerhusene. Det viser de nyeste tal fra Finans Danmark.

Efter næsten et år med faldende udbud af sommerhuse på markedet, har danskerne igen fået lidt flere, de kan vælge imellem. I marts blev der sat 1.927 sommerhuse til salg. Det er det højeste antal sommerhuse, der er blevet sat til salg på en måned, siden maj 2018. Det betyder, at der nu er 3.863 sommerhuse til salg, og det er 222 flere end sidste måned. Det er første gang siden marts 2020, at vi ser en stigning i udbuddet. Stigningen kommer til trods for, der blev taget 1.705 sommerhuse af markedet, hvilket er det højeste for en marts måned, siden statistikken blev lanceret i 2004.  

”Efter et helt år med faldende udbud af sommerhuse, er udbuddet den seneste måned steget igen. Og det er til trods for, at der er taget rekordmange sommerhuse af markedet for en marts måned. Det tyder altså på, at sommerhuse fortsat går som varmt brød, som det har været tilfældet i størstedelen af 2020,” siger Peter Jayaswal, direktør for Realkredit og Ejendomsfinansiering i Finans Danmark, og fortsætter:

”Udbuddet af sommerhuse stiger typisk hen over foråret, men det var ikke tilfældet sidste år, hvor coronaen satte sit præg på boligmarkedet. Men hvis vi med udrulningen af vacciner og gradvis genåbning af samfundet nærmer os normalen igen med stigende udbud i forårsmånederne, er det godt nyt for de danskere, der er på jagt efter et sommerhus.”

 

Stadig begrænset udvalg

Der har uden tvivl været fart på sommerhusmarkedet i 2020. Sommerhusene er blevet revet væk i en hidtil uset fart, og udbuddet har ikke kunnet matche efterspørgslen. For selv om der nu er udbudt 3.863 sommerhuse i hele landet, er det stadig halvdelen af de 8.123 sommerhuse, der var til salg samme måned sidste år.

”Selvom vi ser spæde tegn på, at danskernes interesse for at sælge deres sommerhus stiger, så har danskere på jagt efter et sommerhus fortsat meget færre valgmuligheder end sidste år. Det skyldes, at der de seneste mange måneder er blevet taget flere sommerhuse af markedet, end der er sat nye til salg,” siger Peter Jayaswal.

 

Størst stigning i Vest- og Sydsjælland

Antallet af til salg-skilte foran sommerhusene er steget i næsten alle landsdele, men allermest i Vest- og Sydsjælland. Her er udbuddet steget med 87. Kun i Nordjylland er udbuddet fortsat med at faldet, mens udbuddet på Bornholm er det samme som i februar måned.

”Der er forårsstemning på sommerhusmarkedet, hvor vi har set et generelt stigende udbud af sommerhuse i stort set hele landet. Og i Vest- og Sydsjælland, som er den landsdel med flest sommerhuse, er der kommet flest nye til salg-skilte foran sommerhusene,” siger Peter Jayaswal.

 

Fakta:

  • Udbuddet af sommerhuse steg i marts med 4 i Landsdel København By (København, Frederiksberg, Dragør og Tårnby kommuner), 3 i Københavns omegn, 54 i Nordsjælland, 12 i Østsjælland, 87 i Vest- og Sydsjælland, 19 på Fyn, 31 i Sydjylland, 43 i Østjylland og 10 i Vestjylland.
  • Udbuddet af sommerhuse var i marts uændret på Bornholm.
  • Udbuddet af sommerhuse faldt i marts med 41 i Nordjylland.
 

Kristine Racina

Senior presserådgiver

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde