Rekordmange danskere betaler deres lån til tiden

Publiceret 01-02-2021
Nyhed

Trods corona holder rekordmange boligejere trit med betalingerne på deres boliglån. I tredje kvartal 2020 har mere end 99,8 pct. af boligejerne betalt ydelsen på deres realkreditlån til tiden. Det er den højeste andel i næsten 13 år, viser de nyeste tal fra Finans Danmark.

I dag har danske boligejere omkring 1,4 mio. i realkreditlån. På godt 2.500 af dem er der på nuværende tidspunkt ikke betalt den ydelse, der skulle have været betalt ved udgangen af september 2020. Det er den laveste andel siden marts 2008.

”Coronakrisen har i høj grad præget danskernes liv i 2020, men det ser ikke ud til, at den har haft negativ indflydelse på danskernes betalinger til boliglån. Tværtimod. Renterne tog et lille hop i marts, men er nu tilbage på samme lave niveau, som før Danmark lukkede ned. Og selvom ledigheden steg under forårets nedlukning, faldt den igen i løbet af efteråret. Begge dele er godt for boligejerne,” siger Ane Arnth Jensen, viceadministrerende direktør i Finans Danmark, og forsætter:

”Hvorvidt vinterens nedlukning vil betyde, at flere får svært ved at betale deres boliglån, er vanskeligt at spå om. Vi ved dog fra tidligere analyser, at de fleste danske boligejere har en sund økonomi med stor opsparing og god afstand mellem indkomst og faste udgifter. Det gør, at familiernes økonomi er robust.”

Men står man i en situation, hvor man har udfordringer med at betale den næste termin på boliglånet, så er det en rigtig god idé at kontakte sin bank eller realkreditinstitut.

”De boligejere, der har realkreditlån med mulighed for afdragsfrihed, men som betaler afdrag, kan for eksempel vælge afdragsfrihed på lånet i en periode. Men der er også mange andre muligheder, som man kan se på sammen med sin bank eller realkreditinstitut,” siger Ane Arnth Jensen.

Fakta:

  • Finans Danmarks opgørelse af restancer viser, hvor stor en del af de samlede ydelser fra boligejerne der ikke er betalt tre og en halv måned efter betalingsfristen. Lige nu er 0,18 pct. af de samlede boligydelser endnu ikke betalt. Det betyder, at boligejerne i gennemsnit mangler at betale 18 øre for hver 100 kroner, de skulle have betalt.
  • Læs analysen om boligejernes robusthed

 

Hent statistikken for restancer og overtagne ejendomme.

 

 

 

Kristine Racina

Senior presserådgiver

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde