Rekordhøj interesse for lån til boligkøb og nybyggeri

Publiceret 16-04-2021
Nyhed

Danskere på jagt efter drømmeboligen indhentede i marts det højeste antal lånetilbud til boligkøb og nybyggeri siden oktober 2017, hvor Finans Danmark begyndte opgørelsen. Men flere kunne udnytte muligheden for at indhente flere end ét lånetilbud, viser en ny Epinion-undersøgelse, foretaget for Finans Danmark.

Mange danskere har i årets første forårsmåned været på udkig efter en ny bolig eller et sommerhus. I marts blev der i alt indhentet 10.234 lånetilbud til boligkøb. Det er det højeste antal for en enkelt måned i statistikkens tre og et halvt års levetid, hvor der gennemsnitligt blev givet knap 7.000 lånetilbud til boligkøb hver måned. Og sammenligner man med det gennemsnitlige antal lånetilbud, der blev indhentet i marts måneder de seneste år, er niveauet også højere.

”Rigtig mange danskere har været på jagt efter en ny ejerlejlighed, et hus eller et sommerhus i marts. Der har været godt gang i boligmarkedet og med de fortsat lave renter, der sikrer billig finansiering, ser vi, at rekordmange danskere fortsat leder efter drømmeboligen,” siger Ane Arnth Jensen, viceadministrerende direktør i Finans Danmark.

Det er ikke kun de eksisterende boliger, som der er historisk stor interesse for i øjeblikket. I marts blev der nemlig indhentet 2.545 lånetilbud til nybyggeri af boliger og sommerhuse, hvor der i gennemsnit blevet indhentet knap 1.750 lånetilbud til nybyggeri af boliger og sommerhuse om måneden siden statistikkens begyndelse.

”Interessen for at bygge sin egen bolig er nået helt nye højder. Der er rift om de eksisterende boliger på markedet, og boligudbuddet er faldet markant det seneste år. Samtidig er udbudspriserne steget. Det er alt sammen med til at gøre det mere attraktivt at bygge nyt,” siger Ane Arnth Jensen.

 

Flere end ét lånetilbud

I dag indhenter knap hver femte flere lånetilbud, når de omlægger deres eksisterende realkreditlån eller skal købe bolig eller sommerhus. De resterende fire ud af fem indhenter ét lånetilbud enten i deres eget eller et andet penge- eller realkreditinstitut. Det viser en ny Epinion-undersøgelse, foretaget for Finans Danmark. Undersøgelsen viser også, at de fleste kun indhenter ét lånetilbud, fordi de er tilfredse med deres nuværende penge- eller realkreditinstitut.

”Det er altid en god idé at indhente flere end ét tilbud, når man lægger sit eksisterende lån om eller skal optage et helt nyt lån til boligkøb. Der er god konkurrence mellem realkreditinstitutterne, og har man indhentet flere tilbud, så er man sikker på, at man har flere at vælge imellem – og at man får det bedste tilbud,” siger Ane Arnth Jensen.

 

Hent statistik


Fakta:

  • Epinion-undersøgelsen er foretaget i første kvartal 2021 og bygger på svar fra 1010 danske boligejere.

 

Kristine Racina

Senior presserådgiver

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde