Flere danskere vil igen sælge deres bolig

Publiceret 09-03-2021
Nyhed

I februar blev der sat flere huse og lejligheder til salg om dagen end i nogen måned siden juni 2019. Det viser de nyeste tal fra Finans Danmark. De høje udbudspriser og korte udbudstider kan være en del af forklaringen.

Skiferierne var aflyst, og mange danskere brugte i stedet februar på at sætte deres bolig til salg. I februar blev der i gennemsnit sat 257 nye huse og ejerlejligheder til salg om dagen. Det er flere end i nogen måned siden juni 2019.

”Flere boligejere er begyndt at sætte deres lejlighed eller hus til salg. Det er typisk i forår og sommer, at flere vælger at sælge deres bolig. Men i år overgår februar alle andre måneder siden juni 2019. Sammenligner vi med samme måned sidste år – hvor corona vel at mærke ikke for alvor havde fået sit tag i os endnu – har danskerne sat 19 pct. flere ejerlejligheder og huse til salg,” siger Ane Arnth Jensen, viceadministrerende direk-tør i Finans Danmark, og fortsætter:

”Men selvom vi har set, at flere danskere sætter deres bolig til salg, tages der stadig flere boliger af markedet. Og så længe, at der tages flere boliger af markedet, end der sættes nye til salg, falder udbuddet.”

 

Priserne stiger – udbudstiderne falder
Det lave udbud af boliger har gjort kampen om de udbudte boliger større, og det har presset udbudspriserne op – og udbudstiderne ned. Udbudspriserne på ejerlejligheder og huse er hhv. 11 og 8 pct. højere end samme måned sidste år, og de udbudte ejerlejligheder og huse har været til salg i hhv. 42 og 24 dage mindre.

”De stigende udbudspriser og de faldende udbudstider giver et indtryk af, at der er godt gang i boligmarke-det, og at boligerne bliver solgt dyrere og hurtigere. Når danskerne ser, at de kan få mere for deres bolig, og det tager kortere tid at sælge den, kan det give en større lyst til at kontakte en mægler med henblik på salg. Det kan være en af årsagerne til, at vi ser en stigning i antallet af nye boliger til salg. Men man skal selvfølgelig ikke glemme, at når man har solgt sin bolig, så skal mange tilbage på det samme marked og købe en ny,” siger Ane Arnth Jensen.


Fakta:
• Der var i slutningen af februar udbudt hhv. 22.432, 4.469 og 3.641 huse, ejerlejligheder og fritidshuse.
• Den gennemsnitlige udbudspris på huse og ejerlejligheder var i februar måned på hhv. 18.043 og 37.380 kr. pr. kvadratmeter.

 

Kristine Racina

Senior presserådgiver

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde