Danskernes interesse for boligkøb fortsat på højt niveau

Publiceret 11-06-2021
Nyhed

Danskerne indhentede sidste måned det højeste antal lånetilbud til boligkøb for en maj måned, siden Finans Danmark begyndte denne opgørelse i oktober 2017. Samtidig er der også stor interesse for lån til at bygge ny bolig. Det viser de nyeste tal fra Finans Danmark.

I maj blev der indhentet 21.007 lånetilbud hos realkreditinstitutterne, og omkring 8.200 lånetilbud er givet til køb af ejerbolig eller fritidshus. Det er det højeste antal i en maj måned i de fire år, der er statistik for.

”Danskernes interesse for lån til boligkøb er forholdsvis stor i hele landet. På tværs af alle regionerne er antallet af lånetilbud til boligkøb også det højeste for en maj måned i den periode, vi har tal for. Den forholdsvis store interesse for boligkøb har vi set, siden coronapandemien for alvor ramte Danmark i marts 2020. Det til trods for, at renterne på realkreditlån er steget en smule i 2021, og boligpriserne ligger på et forholdsvist højt niveau,” siger Peter Jayaswal, direktør for Realkredit- og Ejendomsfinansiering i Finans Danmark.

 

Interessen for boligkøb stiger især i Midtjylland og Nordjylland

Sammenlignes der med gennemsnittet for maj måned de seneste tre år, var antallet af lånetilbud til boligkøb i sidste måned mere end 20 pct. højere i alle regioner. Især i region Midtjylland og region Nordjylland er interessen for boligkøb forholdsvis høj. I de to regioner var antallet af lånetilbud til boligkøb i sidste måned 36 pct. højere end gennemsnittet for maj måned de tre foregående år.

Udover en stor interesse for lån til køb af eksisterende boliger er der i øjeblikket også efterspørgsel på lånetilbud til nybyggeri. I maj er der nemlig blevet indhentet 2.101 lånetilbud til nybyggeri af ejerboliger og fritidshuse. Til sammenligning er der i gennemsnit blevet indhentet omkring 1.770 lånetilbud til nybyggeri af ejerboliger om måneden siden statistikkens begyndelse.

”Antallet af boliger til salg er på et forholdsvist lavt niveau. Det betyder, at det kan være sværere at finde den helt rigtige bolig og med de fortsat stigende boligpriser, er der nok flere, som vælger at bygge nyt, og på den måde skaber drømmeboligen til sig selv og familien,” siger Peter Jayaswal.

 

Hent statistik

 

Kristine Racina

Senior presserådgiver

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde