Boliger står lidt længere tid til salg

Publiceret 09-09-2021
Nyhed

Danskere på boligjagt har mulighed for at tænke sig lidt mere om, før de skriver under på en købsaftale for deres fremtidige bolig. Liggetiderne for ejerlejligheder i København og på Frederiksberg er næsten tilbage på samme niveau som for et år siden. Det viser de nyeste tal fra Finans Danmark.

Siden Corona-krisens begyndelse er det gået stærkt på boligmarkedet. Boliger er blevet fjernet hurtigere fra ejendomsmæglernes hylder næsten måned for måned. Men Finans Danmarks dugfriske tal viser, at liggetiderne for huse for første gang stiger siden årsskiftet. Ejerlejligheder står også længere tid til salg, end vi har været vant til i de seneste måneder.

”Det seneste års tid er boligerne blevet fjernet hurtigere og hurtigere fra markedet. Men dagens tal kunne tyde på, at boligmarkedet begynder at komme lidt ned i gear. Boligsælgerne har skullet vente lidt længere tid, inden de kunne fjerne ”Til salg”-skiltet fra vinduet eller forhaven. Og det kan hænge sammen med, at boligkøberne de seneste måneder også har fået lidt flere valgmuligheder på hylderne,” siger Ane Arnth Jensen, viceadministrerende direktør i Finans Danmark, og tilføjer:

”Antallet af boliger til salg er dog stadig historisk lavt, og vi ser også, at huse og ejerlejligheder fortsat fjernes markant hurtigere fra markedet end for et år siden.”

I gennemsnit stod huse til salg i 150 dage, inden de blev fjernet fra markedet i august 2021. Tilsvarende stod ejerlejligheder til salg i 95 dage. Liggetiderne er dermed godt halvanden måned kortere end for et år siden for både huse og ejerlejligheder.

 

Lejlighedsmarked i København og på Frederiksberg mindre hedt

Mens lejlighedssælgere generelt kan tage deres bolig af markedet halvanden måned hurtigere end for et år siden, er billedet et andet, hvis vi zoomer ind på ejerlejlighedsmarkedet i hovedstadsområdet. I Københavns og Frederiksberg kommune står ejerlejlighederne næsten lige så længe til salg som for et år siden. I gennemsnit stod ejerlejligheder her til salg i hhv. 97 og 65 dage, inden de blev taget af markedet i august 2021. Til sammenligning var den gennemsnitlige liggetid i august 2020 for København og Frederiksberg hhv. 104 og 71 dage.

”Det seneste år er det gået meget stærkt på boligmarkedet i hovedstadsområdet. Liggetiderne har været historisk lave, men de er den seneste tid steget lidt igen. Boligerne ligger nu derfor næsten lige så længe til salg i hovedstadsområdet, som for et år siden, inden de fjernes fra markedet,” siger Ane Arnth Jensen og tilføjer:

”Det lavere tempo kan tyde på, at boligmarkedet her er ved at vende. Og da hovedstadsområdet historisk set er frontløber for tendenser på boligmarkedet, kan det være, at liggetiderne i de øvrige byer også begynder at bevæge sig opad.”

Liggetiderne I København ramte bunden i juni og juli 2021 med 79 dage. På Frederiksberg ramte liggetiderne bunden i marts 2021, med en liggetid på 27 dage. 

 

Fakta

  • I August 2021 skal købere af en gennemsnitlig ejerlejlighed på 80 kvm i København og Frederiksberg betale hhv. 19,77 pct. og 17,66 pct. mere for lejligheden end i august 2020. Det er en merpris på hhv. 742.320 kr. og 718.830 kr.
  • For hele landet er der en prisstigning på 12,19 pct. Det svarer til 291.760 kr. mere for en gennemsnitlig 80 kvm ejerlejlighed.

 

Hent statistik

 

 

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde