130.000 danskere har nu en aktiesparekonto

Publiceret 19-04-2021
Nyhed

Med 80.000 nye konti voksede antallet af danskere, der har en aktiesparekonto, med hele 170 procent i 2020. Væksten i antallet af aktiesparekonti skete samtidig med, at ordningens indskudsloft blev hævet fra 50.000 kr. til 100.000 kr.

Ved årsskiftet kunne aktiesparekontoen fejre 2-års fødselsdag med 130.000 danske kontohavere. Aktiesparekontoen gør det skattemæssigt nemmere og billigere at investere, og det benyttede knap 50.000 danskere sig af i ordningens første leveår. I 2020 kom der yderligere godt 80.000 danskere med på vognen, hvilket svarer til en årlig vækst i antallet af aktiesparekonti på ca. 170 procent.

”Mere eller mindre alle tal, som fortæller os noget om danskernes investeringsvaner, tegner det samme billede: Danskernes interesse for investeringer har været ekstraordinær stor i 2020. Det kan der være flere årsager til, bl.a. de store opsparinger, som mange danskere har opbygget grundet udbetalingen af feriepenge samt nedlukningerne, der har begrænset mulighederne for at bruge penge”, siger Birgitte Søgaard Holm, direktør for Investering & Opsparing i Finans Danmark, og fortsætter:

”Vi forventer dog, at det ikke er et midlertidigt fænomen. Det seneste år har flere danskere fået øjnene op for mulighederne ved at investere og dermed brudt den barriere, der kan være i forhold til at komme i gang med at investere. Det er derfor sandsynligt, at mange vil fortsætte med at investere mere end før coronakrisen. Der er ingen tvivl om, at aktiesparekontoen med en vækst på 170 procent i 2020 har været med til at understøtte den udvikling, og det er glædeligt, for det var jo et væsentligt formål med at etablere ordningen,”.

Indskudsloftet på aktiesparekontoen var politisk fastsat til 50.000 kr. ved ordningens tilblivelse i 2019. Fra 1. juli 2020 blev loftet fordoblet, så det blev muligt at indskyde 100.000 kr. Finans Danmarks opgørelse viser, at væksten i antallet af aktiesparekonti steg yderligere omtrent samtidig med, at forhøjelsen af ordningens indskudsloft trådte i kraft. I perioden mellem juni og december 2020 blev der således oprettet godt 50.000 aktiesparekonti, svarende til 2 ud af 5 aktiesparekonti.

”På skattetallene for 2019 kan vi se, at mange af de danskere, der oprettede en aktiesparekonto i 2019, havde investeringer for et samlet beløb, der var meget tæt på det daværende indskudsloft på 50.000 kr. Meget tyder derfor på, at aktiesparekontoens udbredelse og succes i stort omfang afhænger af størrelsen på indskudsloftet. Derfor er det heller ikke overraskende, at væksten i antallet af aktiesparekonti tog yderligere fart, da indskudsloftet blev hævet,” siger Birgitte Søgaard Holm.

 

 

Carsten Brink

Kommunikationschef

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde