Rekordfå og rekorddyre lejligheder til salg

Publiceret 09-11-2020
Nyhed

Aldrig før har der været så få og så dyre ejerlejligheder til salg. Det viser de nyeste tal fra Finans Danmarks boligudbudsstatistik, der har tal for de seneste 17 år.

Det er ikke nemt at være på jagt efter en ejerlejlighed i dag. Ved udgangen af oktober stod der 5.887 ejerlejligheder til salg. Det er det laveste antal i Finans Danmarks boligudbudsstatistiks historie, og 25 pct. færre end sidste år. Samtidig har udbudspriserne heller aldrig været højere. En typisk ejerlejlighed på 85 kvm. stod til salg for knap 3 mio. kr., og det er 7 pct. højere end for et år siden.

”Når boligudbuddet falder, skyldes det, at antallet af ejerlejligheder, der sættes til salg, ikke kan følge med efterspørgslen. Og den højere efterspørgsel er med til at presse priserne opad,” siger Ane Arnth Jensen, viceadministrerende direktør i Finans Danmark, og tilføjer:

”Men de højere priser skal også ses i lyset af, hvilke ejerlejligheder der i dag typisk står til salg. De seneste år er der blevet bygget mange nye, større og dyrere ejerlejligheder. Og når der står relativt mange nye ejerlejligheder til salg, er det også med til at presse gennemsnitsprisen på de udbudte ejerlejligheder op.”

 

30 pct. færre lejligheder i København

”Den seneste tids tendens med faldende boligudbud er fortsat ind i efteråret. Og i dag står der færre ejerlejligheder til salg – og det billede gør sig gældende i alle landets regioner,” siger Ane Arnth Jensen.

I Region Hovedstaden var der 3.017 ejerlejligheder til salg. Det er 30 pct. færre ejerlejligheder end i oktober sidste år. I Region Syddanmark, hvor ændringen er mindst, var der 805 ejerlejligheder til salg. Det svarer til et fald på 10 pct.

”Det store fald i hovedstadsområdet er især drevet af udviklingen på ejerlejlighedsmarkedet i København. Danskere på boligjagt i Københavns Kommune har nu godt en tredjedel færre ejerlejligheder at vælge i mellem sammenlignet med sidste år. På Frederiksberg er udbuddet næsten halveret,” siger Ane Arnth Jensen.

 

Hent statistikken

 

 

 

 

 

 

 

Kristine Racina

Senior presserådgiver

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde