Økonomisk gulerod vil få flere boligejere til at energirenovere

Publiceret 03-03-2020
Nyhed

Et økonomisk skub kan være det, der skal til, hvis flere boligejere skal energirenovere. Det viser en Epinion-undersøgelse foretaget for Finans Danmark.

Mere end halvdelen af boligejerne har det seneste år overvejet eller gennemført en energiforbedring af deres bolig. Men for rigtig mange bliver det kun ved tanken - 44 pct. gennemfører nemlig ikke energirenoveringen. Ifølge boligejerne selv vil en økonomisk gulerod kunne hjælpe dem til at få energiforbedret deres bolig.

”Energieffektiviseringer af boliger er et vigtigt skridt i den bæredygtige omstilling af samfundet, da boligmassen står for en stor del af Danmarks energiforbrug. Det er derfor godt nyt, at mange boligejere også overvejer at energirenovere deres bolig,” siger Ane Arnth Jensen, viceadministrerende direktør i Finans Danmark, og fortsætter:

”Men økonomien spiller tydeligvis en vigtig rolle i de grønne overvejelser. Spørger man boligejerne selv, synes over halvdelen, at det blandt andet kunne være i form af et offentligt tilskud eller udvidelse af BoligJobordningen.”

En anden hindring for energirenoveringer er, at mange oplever renoveringsprocessen for vanskelig. Det kan både være i forhold til, hvad der bedst betaler sig for netop ens bolig, eller hvor man kan få den nødvendige information.

”Finanssektoren kan være en aktiv spiller i at gøre renoveringsrejsen lettere for boligejerne. Det kan blandt andet være ved, at penge- og realkreditinstitutterne, fx i forbindelse med møder om låneomlægninger, i højere grad har en dialog med kunderne om mulige energieffektiviseringer og hjælper dem videre til fx en energirådgiver,” siger Ane Arnth Jensen og afslutter:

”Den bæredygtige udvikling af vores samfund er en af de vigtigste dagsordner i de næste mange år. Og finanssektoren kan være med til at hjælpe boligejerne i den grønne omstilling.”

 

Kristine Racina

Senior presserådgiver

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde