Hvidvaskindsats - Status 2020

Publiceret 15-12-2020
Analyse Nyhed

Finans Danmark er en vigtig partner for samfundet i bekæmpelsen af økonomisk kriminalitet.

 

I november 2018 nedsatte Finans Danmark en Task Force, som fik til opgave at undersøge og komme med anbefalinger til, hvordan indsatsen mod hvidvask og terrorfinansiering kunne styrkes gennem fælles initiativer og løsninger på tværs af den finansielle sektor og samfundet. Hvidvask Task Forcen bestod af repræsentanter fra sektoren samt eksterne eksperter.

Hvidvask Task Forcen arbejdede intenst i knap et år og lancerede i november 2019 25 konkrete anbefalinger opdelt på tre niveauer; til sektoren, myndighederne og samfundet.

Med denne rapport gør vi nu – et år efter – status på, hvordan vi i sektoren har arbejdet med anbefalingerne, og hvordan arbejdet fortsætter med dem i fremtiden. Indsatsen mod økonomisk kriminalitet i en bredere term er samtidig et vigtigt fokusområde for Finans Danmark og en del af vores nye strategi, som blev offentliggjort i oktober 2020.Det målrettede fokus understreger, at vi i den finansielle sektor ser det som vores kerneopgave at være en afgørende aktør i bekæmpelse af økonomisk kriminalitet

Læs rapporten Hvidvaskindsats - Status 2020 her.

 

Download som PDF her.

 

Camilla Thorning

Pressechef

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde