Huse og lejligheder udbydes til rekordhøje priser

Publiceret 10-08-2020
Nyhed

Udbudspriserne på huse og lejligheder har i juli måned nået nye højder. Boligmarkedet er lige nu sælgers marked, da udbuddet af boliger er det laveste i 13 år. Det viser de nyeste tal fra Finans Danmark.

Til salg-skiltene foran huse og i lejlighedsvinduer har ikke vist højere priser i den tid, hvor der er udarbejdet statistikker. Et gennemsnitligt hus på 140 kvm. bliver nu udbudt til 2,39 mio. kr., mens en gennemsnitlig lejlighed på 80 kvm. bliver udbudt til 2,74 mio. kr. Det er en stigning på hhv. 2,3 og 3,5 pct. i forhold til samme måned sidste år.

”Danskere på jagt efter et hus eller en ejerlejlighed bliver mødt af rekordhøje udbudspriser. For blot otte år siden kostede et gennemsnitligt hus over 400.000 kr. mindre, og en gennemsnitlig lejlighed kostede over 1 mio. kr. mindre,” siger Ane Arnth Jensen, viceadministrerende direktør i Finans Danmark.

 En af årsagerne til de høje udbudspriser kan være det lave udbud af boliger. Udbuddet af ejerlejligheder er det seneste år faldet med 22,3 pct., mens udbuddet af huse er faldet med 18,4 pct. Det betyder, at udbuddet af huse er det laveste i over 13 år.

 ”Over de seneste år er der taget flere boliger af markedet, end der er kommet nye til. Det er lettere for sælger at sætte prisen lidt højere, når køberne har færre boliger at vælge imellem. Dette ”sælgers marked” er positivt for dem, der står og vil sælge deres bolig. Til gengæld bliver boligkøbere mødt af færre valgmuligheder og højere priser,” siger Ane Arnth Jensen og fortsætter:

 ”Køberne kan dog glæde sig over det fortsat meget lave renteniveau, som på grund af den unikke danske realkreditmodel kommer dem til gode, når de skal finansiere ny bolig med et realkreditlån.”

Når der tages højde for den generelle prisudvikling på varer og tjenester, er udbudspriserne på huse og ejerlejligheder stadig hhv. 15,5 og 0,8 pct. under niveauet op til finanskrisen.

Hent statistik

 

For sidehistorien “Aalborg er den mest forældrekøbsvenlige universitetsby”:

Camilla Thorning

Pressechef

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde