Højeste huspriser i 17 år

Publiceret 15-11-2020
Nyhed

Danskere på boligjagt møder i dag de højeste huspriser siden 2004. Og de har færre huse at vælge imellem. Men huspriserne er ikke hugget i sten, og sælgerne sætter løbende prisen ned. Det viser en ny opgørelse fra Finans Danmark.

En kvadratmeter af et hus har aldrig kostet så meget som nu. I hvert fald ikke siden Finans Danmark for første gang opgjorde udbudspriserne på huse i 2004. I dag står huse i gennemsnit til salg for 17.438 kr. pr. kvm., og det er 4,3 pct. mere end sidste år. Samtidig er der 21 pct. færre huse til salg, og de har i gennemsnit været på markedet i 12 dage mindre end for et år siden.

”Selvom hele landet står i en økonomisk usikker situation på grund af corona, har huspriserne sat ny rekord. De højere priser skal ses i lyset af, at der sættes forholdsvis mange nye huse til salg, men at der tages endnu flere huse af markedet. Det tyder på en høj efterspørgsel på huse, som er med til at presse priserne opad og forkorte udbudstiderne,” siger Ane Arnth Jensen, viceadministrerende direktør i Finans Danmark.

 

Hvert tredje hus med rabat

De høje kvadratmeterpriser er dog ikke mejslet i granit. Finans Danmarks opgørelse viser, at hvert tredje hus, som i dag står til salg, er blevet sat ned i pris. I gennemsnit er der skåret ca. 160.500 kr. af prisen på et hus. Og det svarer til, at huse samlet set står til salg for 1,4 mia. kr. mindre i forhold til, hvad de først blev udbudt til.

”Mange sælgere vælger at justere prisen på huset, mens det står til salg. Og vi ser blandt andet en stærk sammenhæng mellem, hvor længe huse har stået til salg, og hvor meget udbudsprisen er sat ned i forhold til første udbudspris,” siger Ane Arnth Jensen.

Finans Danmarks opgørelse viser, at huse, der har stået til salg i omkring 100 dage koster ca. 5 pct. mindre, end hvad de først blev sat til salg for. Mens udbudsprisen på huse, der har været på markedet i godt et år, knap er 10 pct. lavere end første udbudspris.

”Hvis man har haft sit hus til salg længe, kan det være, at prisen ikke matcher købernes ønske. Og det er altid en god idé – både for købere og for sælgere - at undersøge markedet, så man har en viden om, hvor prisen på et hus bør ligge. Så er man bedre forberedt til at lave en god handel.”

 

Fakta:

  • I oktober var der 27.207 huse til salg landet over
  • Huse stod i gennemsnit til salg i 232 dage.

 

Kristine Racina

Senior presserådgiver

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde