Flest hushandler til højeste priser i 16 år

Publiceret 17-12-2020
Nyhed

På trods af den økonomiske usikkerhed under coronakrisen har danskerne købt boliger i stor stil. Der er blevet solgt rekordmange huse i 3. kvartal, og dermed blev den hidtidige handelsrekord for et kvartal fra 2005 overgået. Samtidig fortsætter priserne op og sætter en ny rekord.

I 3. kvartal skiftede 12.421 parcel- og rækkehuse hænder. Det er godt 1.200 flere end i samme kvartal sidste år. Huspriserne er de højeste i Boligmarkedsstatistikkens historie, og huse bliver nu solgt til 4 pct. højere priser end for et år siden. Salgsprisen på et typisk hus på 140 kvm er nu i gennemsnit 2.060.000 kr.

”Det er sælgers marked. Efterspørgslen fra køberne er stor, der er færre huse til salg, og der er historisk mange handler. Der er nok en del købere, der oplever, at det er svært at få fat i drømmehuset. Og med de stigende priser betaler købere nu næsten 80.000 kr. mere for et typisk hus på 140 kvm, end det var tilfældet for et år siden,” siger Ane Arnth Jensen.

 

Mindre rabatter ved huskøb

Samtidig med de høje priser bliver der også givet forholdsvis små rabatter ved huskøb. Der gives i gennemsnit et nedslag på knap 3 pct. fra den seneste annoncerede pris. Der svarer til, at et hus på 140 kvm i gennemsnit handles omkring 60.000 kr. ned i pris.

”Huskøberne har i mindre grad held med at presse priserne ned ved den endelige forhandling om en købsaftale. Men med de mange handler og færre huse til salg er det naturligt nok, at sælgerne får bedre kort på hånden og står stærkere, når pris og vilkår skal forhandles, og en hushandel skal lukkes,” siger Ane Arnth Jensen.

 

Handelsrekord for 3. kvartal

Det er ikke kun hushandler, der satte rekord i 3. kvartal. Med godt 4.500 handler med ejerlejligheder og mere end 3.500 handler med fritidshuse er antallet af handler det højeste, vi har set i et 3. kvartal på de to markeder. Priserne på ejerlejligheder er 5,9 pct. højere end for et år siden, mens prisen på fritidshuse er 11,7 pct. højere.

”Der har også været rigtig mange handler med ejerlejligheder og sommerhuse i 3. kvartal. Det er ikke rekord, for der har været kvartaler med flere handler, men vi har historisk set aldrig set flere handler i et 3. kvartal. Samtidig er priserne på landsplan også steget på ejerlejligheder og sommerhuse. Så det er svært at få øje på coronakrisen på boligmarkedet,” siger Ane Arnth Jensen.

 

Hent statistikken

 

 

Kristine Racina

Senior presserådgiver

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde