Det tager længere tid at sælge lejlighed i de store byer

Publiceret 07-02-2020
Nyhed

Lejlighedsejere i større byer skal væbne sig med lidt større tålmodighed, hvis de har en bolig til salg. Særligt i Aalborg og København går der længere tid, før til salg-skilte kan fjernes fra vinduerne.

Det går ikke så stærkt på lejlighedsmarkedet som tidligere. Udbudstiderne på ejerlejligheder er det seneste år steget i de store byer. Ejerlejligheder i København står i gennemsnit med et til salg-skilt i vinduet i 167 dage. Det er 39 dage mere end på det samme tidspunkt sidste år. Det går endnu langsommere i Aalborg, her står ejerlejligheder i dag til salg i 222 dage i modsætning til 152 dage året før. I Aarhus er udbudstiden steget med en uge, og lejligheder står i gennemsnit til salg i fire måneder.

”Lejlighedsejere i de store byer mærker nu, at det tager længere tid at få deres boliger solgt, så sælgere skal derfor væbne sig med tålmodighed,” siger Ane Arnth Jensen, viceadministrerende direktør i Finans Danmark.

Det seneste år er udbudsprisen på ejerlejligheder i Københavns Kommune steget 1,3 pct. I Aarhus Kommune er udbudspriserne tilsvarende steget 1,1 pct., og i Aalborg Kommune er de faldet 1,8 pct.

Langt færre lejligheder til salg i København

Mens udbudspriserne i København stiger lidt, er antallet af ejerlejligheder til salg på markedet faldet. I Københavns Kommune står der 26 pct. færre ejerlejligheder til salg sammenlignet med samme tidspunkt sidste år. Det betyder, at køberne i dag har 1.820 lejligheder at vælge i mellem.

Situationen er dog ikke ens i hele København. I Nordhavn og København SV, hvor udbuddet er faldet mest, står der hhv. 58 pct. og 43 pct. færre ejerlejligheder til salg sammenlignet med januar sidste år. Hvorimod der faktisk i dag står flere ejerlejligheder til salg i København V.

”Generelt er der færre ejerlejligheder til salg i Københavns bydele. Men udbuddet er især faldet i Nordhavn og København SV. Det store fald skal ses i lyset af, at der i disse områder i 2019 blev bygget og sat mange nye lejligheder til salg,” siger Ane Arnth Jensen og fortsætter:

”Samtidig med at der står færre ejerlejligheder til salg i Nordhavn og København SV, står de også til salg i længere tid. De længere udbudstider kan ses i lyset af, at udbudspriserne her også er steget. Og det høje prisniveau betyder, at færre købere kan være med.”

En typisk ejerlejlighed står i disse bydele til salg i ca. to måneder mere end for et år siden. I Nordhavn har en ejerlejlighed i gennemsnit været på markedet i 234 dage, og tilsvarende i 241 dage i København SV.

Udbudspriserne i København SV og Nordhavn er det seneste år steget hhv. fem og fire pct. I Nordhavn, hvor de gennemsnitlige udbudspriser er højest i København, sættes en typisk ejerlejlighed på 85 kvm til salg for 5,4 mio. kr. I København SV koster en ejerlejlighed i samme størrelse 4,5 mio. kr. Til sammenligning sættes en typisk ejerlejlighed i Københavns Kommune til salg for 4,1 mio. kr.

Kristine Racina

Senior presserådgiver

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde