Boligkøbere har færre og dyrere huse at vælge imellem

Publiceret 08-09-2020
Nyhed

Der er rekord få huse til salg. Og de er over det meste af landet også dyrere end for et år siden. Men udviklingen på husmarkedet er ikke ens i alle dele af landet. Det viser de nyeste tal fra Finans Danmark.

Ikke siden foråret 2007 har der været så få huse til salg. Ved udgangen af august stod der 28.599 huse til salg landet over – det er 19 pct. færre end på samme tidspunkt sidste år. I gennemsnit står huse til salg i godt otte måneder, og det er lidt kortere tid end for et år siden. Samtidig udbydes huse til priser, der er 2,4 pct. højere end for et år siden.

”Sælgerne er de seneste måneder fortsat med at sætte huse til salg, men der er fjernet endnu flere huse fra ejendomsmæglernes hylder. Det har været mønsteret i 11 ud af de seneste 12 måneder, og resultatet er, at der landet over er færre huse til salg. Når efterspørgslen er større end udbuddet, stiger priserne, og det går hurtigere med at finde nye ejere,” siger Ane Arnth Jensen, viceadministrerende direktør i Finans Danmark, og fortsætter:

”Selvom vi har været igennem en periode med økonomisk usikkerhed, har boligmarkedet vist sin robusthed. Samtidig har boligejerne gennem noget tid bevæget sig mod mere sikre lån. Flere har fået lån med fast rente, og flere betaler afdrag på deres lån. Så boligmarkedet står godt rustet til den kommende tid, hvor flere kan blive ramt af negative økonomiske konsekvenser på grund af corona.”

 

Regionale forskelle på udbudstider og priser

Selvom der er færre huse til salg, er det lidt forskelligt, hvordan husmarkedet udvikler sig rundt om i landet. Zoomer man ind på de forskellige landsdele, står husene i Københavns omegn til salg i kortest tid. Her har de i gennemsnit stået til salg i godt tre måneder, og det er et par uger mindre end på samme tidspunkt sidste år. Samtidig annonceres husene til priser, der er 4,6 pct. højere end for et år siden. Andre steder i landet står husene længere tid til salg og til lavere udbudspriser. Eksempelvis i Nordjylland, hvor husene i gennemsnit står til salg i 11 måneder, det er omkring en uge mere end sidste år, og udbudspriserne er 3,3 pct. lavere end for et år siden.

”I nogle dele af landet sælges husene hurtigere og til højere priser. Det ser vi fx i Københavns omegn. I Nordjylland og på Fyn ser vi derimod, at husene står lidt længere tid til salg, og at de udbydes til lavere priser,” siger Ane Arnth Jensen.

 

Hent statistikken

 

Kristine Racina

Senior presserådgiver

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde