Banker og realkreditinstitutter bakker op om Folketingets initiativer og står fortsat klar med hjælp

Publiceret 19-03-2020
Nyhed

Regeringen og alle Folketingets partier er enige om en omfattende hjælpepakke til dansk økonomi. Finans Danmark bakker op om samtlige initiativer og bidrager til at understøtte ordningerne, herunder garantiordningen. I den finansielle sektor har man fra corona-udbruddets begyndelse sagt klart og tydeligt, at man var klar til at udvide støtten og rådgivningen til dem, som var ramt.

Alle landets bank -og realkreditinstitutter arbejder på højtryk for at rådgive og hjælpe kunder og erhvervsdrivende, som er ramt af corona-epidemien.

”Vi slår lige nu ring om kunderne i banker og realkreditinstitutter. Vores hovedfokus er at få alle så godt igennem denne krise som muligt, hvilket vi gør både via egne og fælles initiativer og ved at understøtte regeringen og Folketingets ordninger til fx virksomheder og borgere”, siger formand for Finans Danmark Michael Rasmussen, som samtidig understreger:

”Vi har helt fra begyndelsen gjort det klart, at vi står klar. Det ser vi som en helt naturlig del af vores samfundsopgave med at understøtte vækst, beskæftigelse og dermed sikre økonomisk stabilitet i samfundet”

Hos landets bank – og realkreditinstitutter er der åbnet op for en række værktøjer, som kan hjælpe til at holde hånden under de hårdest ramte kunder. Det gælder fx henstand med betalinger, forhøjet kassekreditten, udvidet låneramme, ændring i realkreditlån fx hvad angår afdragsfrihed, udskydelse af generelle ydelser, forhøjelse af faciliteter og forlængelse af løbetiden i de tilfælde, hvor det er relevant.

Ny stor samlet økonomisk pakke

Regeringen og Folketingets partier har i dag lanceret en omfattende hjælpepakke til dansk økonomi. Den bakker Finans Danmark op om. Bankerne kommer til at spille en væsentlig rolle i garantiordningen. Garantiordningen for virksomheder skrues sammen så den dækker 70 pct. af bankernes driftsfinansiering af virksomheder, der oplever betydelige omsætningstab på minimum 30 pct. som følge af corona-epidemien.

”Folketingets partier hæver nu rammen til 25 mia. kr. som følge af en stor efterspørgsel. Mange sunde virksomheder står i en svær situation, så hjælpen er vigtig.  I bankerne står vi klar til at bidrage og hjælpe med brugen af garantiordningen, og jeg vil derfor opfodre erhvervsdrivende til at tage kontakt til deres bank”, siger formand i Finans Danmark, Michael Rasmussen

De endelige detaljer i udmøntningen af garantiordningen udarbejdes i skrivende stund hvorfor der kan komme mindre ændringer.

 

Camilla Thorning

Pressechef

Læs mere

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde