Antallet af aktiesparekonti stiger og stiger

Publiceret 28-05-2020
Nyhed

En helt ny rundspørge, som Finans Danmark har foretaget blandt bankerne viser, at der nu er oprettet 72.000 aktiesparekonti i Danmark.

Nye tal fra Finans Danmark viser, at der med udgangen af maj 2020 er blevet oprettet cirka 72.000 aktiesparekonti. Det er en stigning på 45 pct. siden 1. januar 2020, hvor der var oprettet cirka 50.000 aktiesparekonti.

”Stadig flere opretter en aktiesparekonto. Stigningen har i de første måneder af 2020 været rigtig stor. Det er der flere gode grunde til. Det er en nemmere måde for danskerne at investere på, da banken håndterer alt vedrørende fx afkast og indberetning til SKAT. Og nok så væsentligt, så er skatten på afkastet lavere end andre former for investering”, siger Birgitte Søgaard Holm, direktør i Investering og Opsparing i Finans Danmark, og fortsætter:

”Folketinget har netop i dag vedtaget en fordobling af det maksimale indskud på aktiespare­kontoen til 100.000 kr. med virkning fra den 1. juli. Det er positivt, og vi håber, at det vil få endnu flere danskere til at investere og se aktiesparekontoen som et relevant alternativ til fx bare at have pengene stående i banken til i bedste fald 0 pct. i rente. Det vil gavne investeringskulturen herhjemme og herigennem bidrage til øget vækst, hvilket er kærkomment i disse coronatider.”

Opgørelsen bygger på en rundspørge hos bankerne og skal derfor betragtes som et cirkatal.

 

Carsten Brink

Kommunikationschef

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde