Mobilepay sparer samfundet for millioner af kroner

Publiceret 25-02-2019
Nyhed

Vi danskere bruger MobilePay som aldrig før. Og det er godt. Det sparer nemlig både tid og penge. Det konkluderer den analyse af markedet for betalinger mellem privatpersoner, som Betalingsrådet har offentliggjort i dag.

Siden 2009 er brugen af kontanter faldet med 75 procent. I stedet er MobilePay blevet en kæmpesucces. Knap 4,1 millioner brugere foretog cirka 200 millioner person-til-person overførsler sidste år. Omkring 65 milliarder kroner blev overført via MobilePay.

Og den udvikling sparer samfundet penge. For når penge skifter ejer, har det nogle omkostninger hos de parter, der er involveret i betalingen, for eksempel løn til ansatte i bankerne og hos Nets. Og det koster også tid for den enkelte at foretage betalingen. Men ifølge resultaterne i Betalingsrådets analyse, så er MobilePay den betalingsform, som har de laveste samfundsmæssige omkostninger, når privatpersoner skal overføre penge til hinanden. En kontantbetaling mellem to privatpersoner er således dobbelt så dyr for samfundet at foretage som en tilsvarende overførsel med MobilePay.

”Vi er stolte over at have skabt en betalingsform mellem private, som har gjort hverdagen lettere for danskerne og samtidig sparer samfundet for betydelige omkostninger til kontanthåndtering,” siger Torben Gamst, direktør for MobilePay, Danmark.

Også virksomhederne sparer penge ved yderligere digitalisering. Betalingsrådets analyse af betalinger mellem virksomheder viser, at en digitalisering af omkostningstunge, manuelle betalingsprocesser, for eksempel ved at integrere virksomhedens økonomisystem og netbank, kan reducere virksomheders omkostninger ved betalinger.

”Bankerne arbejder ihærdigt på at udvikle effektive digitale betalingsløsninger til danskerne. Det har medvirket til, at de samfundsmæssige omkostninger ved betalinger på bare et årti næsten er halveret til glæde for både banker, forretninger og forbrugere” siger digitaliseringsdirektør Michael Busk-Jepsen i Finans Danmark.

 

Yderligere oplysninger:

Læs analyserne på Nationalbankens hjemmeside

Og et resume her

Læs mere om Betalingsrådet her

Camilla Thorning

Pressechef

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde