Flere huse til salg til højere priser ved indgangen til 2019

Publiceret 08-01-2019
Nyhed

Ved årsskiftet stod 34.054 huse til salg, og det er første gang i fem år, at der ved indgangen til et nyt år står flere huse til salg end året før. Men selvom der er flere huse til salg, annonceres de landet over til højere priser hos ejendomsmæglerne. Det viser Finans Danmarks boligudbudsstatistik for december 2018.

”Huskøbere, der er på boligjagt i 2019, har på landsplan godt lidt flere huse at vælge imellem end for et år siden. Husene i hele landet udbydes til salg til højere priser, og priserne på de huse, der tages af markedet, er de fleste steder også højere end ved udgangen af 2017. Det tyder på optimisme hos hussælgerne, og et typisk hus på 140 kvadratmeter udbydes nu til salg til en pris, der er omkring 72.000 kr. højere end for et år siden,” siger Ane Arnth Jensen, viceadministrerende direktør i Finans Danmark.

På Fyn, i Sydjylland og i Vestjylland er der færre huse til salg end for et år siden, mens der i resten af landet står flere huse til salg.

 

”Der er i 2018 fjernet lidt flere huse fra markedet end året før, og der er samtidig kommet endnu flere huse til salg. Det er værd at bemærke, at der nu er færre huse til salg i landsdele, hvor boligmarkedet har haft sværere ved at komme op i gear efter krisen. Det peger på, at husmarkedet er i god gænge over hele landet også uden for de større byer,” siger Ane Arnth Jensen.

 

Få yderligere information og tabeller her

Carsten Brink

Kommunikationschef

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde