Finans Danmark i klimapartnerskab med regeringen

Publiceret 13-11-2019
Nyhed

Regeringens har sat et ambitiøst mål om at reducere Danmarks CO2-udslip med 70 procent i 2030. Det vil kræve massive investeringer i den grønne omstilling. For at nå målet har regeringen nedsat 13 klimapartnerskaber, hvoraf Finans Danmark indgår i klimapartnerskabet for finanssektoren. Det er en vigtig samfundsopgave, som finanssektoren gerne vil bidrage til, lyder det fra Finans Danmark.

Finans Danmark ser frem til at deltage i klimapartnerskabet, som skal være med til at få Danmark tilbage i den grønne førertrøje:

”Den bæredygtige omstilling af vores samfund er en af de vigtigste dagsordner i de næste ti år. Finanssektoren spiller en afgørende rolle for, at samfundet kan nå i mål med regeringens ambition. Hvis vi skal nå de mål, der er sat, kræver det investeringer i et hidtil uset omfang – og dermed et meget stort bidrag fra den private sektor. I finanssektoren vil det betyde ændringer i, hvad vi låner ud til, og hvad vi investerer i. Det gælder både fonde, bankudlån og realkredit,” siger Ulrik Nødgaard, administrerende direktør i Finans Danmark, og fortsætter:

De færreste ved måske, at to ud af tre kroner til de danske virksomheder kommer fra Finans Danmarks medlemmer, så vi kommer til at spille en hovedrolle i at finansiere transformationen herhjemme."

 

Forum for Bæredygtig Finans

Finans Danmark oprettede allerede i slutningen af 2018 et rådgivende forum, som har kortlagt og snart kommer med anbefalinger til, hvordan finanssektoren kan bidrage til en bæredygtig omstilling af økonomien.

”Allerede i dag er vores banker, fonde og realkreditinstitutter godt i gang med at lancere nye produkter til deres kunder, der understøtter omstillingen til fremtidens samfund. Dertil kommer de anbefalinger, som Finans Danmarks Forum For Bæredygtig Finans offentliggør d. 2. december. Jeg har en forventning om, at anbefalingerne både er ambitiøse og peger på de områder, hvor det vil give mest gavn at sætte ind. Den viden vil jeg også tage med i vores arbejde i klimapartnerskabet,” siger Ulrik Nødgaard.

Forum for Bæredygtig Finans består af en række faglige kompetencer indenfor bæredygtig udvikling fra både den finansielle sektor, fra andre dele af erhvervslivet, repræsentanter fra universiteter og NGO’er samt andre udvalgte eksperter. Forummet har arbejdet intensivt med anbefalinger siden januar og vil lancere dem på Finans Danmarks årsmøde d. 2. december.

Kristine Racina

Senior presserådgiver

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde