Boligejere går ind i 2019 med få betalingsproblemer

Publiceret 31-01-2019
Nyhed

Få danske boligejere er bagud med at betale ydelserne på deres realkreditlån. Det viser en opgørelse fra Finans Danmark af betalingsproblemerne på realkreditlån. Ved indgangen til det nye år er knap 3.000 ud af ca. 1,4 mio. boligejere med realkreditlån bagud med betalingerne.

“Det er positivt, at meget få danskere har problemer med at betale deres boligydelse til tiden. Det afspejler, at det går godt på boligmarkedet, og at rekord mange danskere er i arbejde. Men det er også udtryk for, at danske boligejere er ansvarlige i deres låntagning,” siger Ane Arnth Jensen, viceadministrerende direktør i Finans Danmark.

Finans Danmark opgør boligejernes betalingsproblemer som andelen af de samlede ydelser på realkreditlån til boligejerne, der ikke er betalt senest tre og en halv måned efter terminen. Med en restanceprocent på 0,20 pct. betyder det, at boligejerne i gennemsnit mangler at betale 20 øre for hver 100 kr., som skulle være betalt til realkreditinstitutterne senest 1. september.

Restanceprocent

Carsten Brink

Kommunikationschef

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde