Bedste start på et investeringsår siden 2015

Publiceret 12-04-2019
Nyhed

De første 3 måneder af 2019 har budt på afkast i aktiefonde på knap 13,5 pct., og vi skal tilbage til 2015 for at finde lignende positive takter så tidligt på investeringsåret.

Opsvinget i 2019 er jævnt fordelt på tværs af aktiekategorier, med tocifrede vækstrater til både Danmark, Emerging Markets, Europa og Globale aktiefonde. Også de blandede fonde har klaret sig godt i første kvartal af 2019 med et formuevægtet afkast på ca. 6,5 pct.

”Opsvinget her i begyndelsen af 2019 betyder, at meget af det, som investorerne tabte i 2018, er genvundet. Det viser også, at det at investere skal vurderes på det lange sigt, det giver historisk set det bedste afkast”, siger Mark Thode, økonomisk konsulent i Investering & Opsparing i Finans Danmark.

Baggrunden for den positive udvikling er primært signaler fra amerikanske Fed samt andre centralbanker om en fortsat lempelig pengepolitik. Desuden er der mildere toner at spore i handelskrigen mellem USA og Kina – det er noget, som markederne godt kan lide at høre.

På trods af små negative nettokøb i investeringsfonde målrettet danske, private investorer er formuen indenfor detailmarkedet steget med ca. 63 mia. kr. som følge af de gunstige markedsforhold.

Carsten Brink

Kommunikationschef

Om Investering Danmarks officielle statistikker:

I Investering Danmarks afkaststatistik kan du se, hvordan dine investeringsbeviser klarer sig sammenlignet med andre, efter at omkostningerne til handel og administration er trukket fra.

I omkostningsstatistikkerne kan du se, hvad de forskellige fonde koster alt i alt - og du kan også sammenligne risikoen på de forskellige fonde med hinanden. Statistikkerne opgør også, hvor mange penge der er investeret i forskellige kategorier af obligations- og aktiefonde, og hvor investorerne køber nye eller sælger deres nuværende investeringsbeviser.  

Formålet med statistikkerne er bl.a. at gøre det nemmere for investorerne at sammenligne og vælge mellem de forskellige investeringsfonde. Se statistikkerne her.

Du kan downloade Investering Danmarks officielle statistikker fra de seneste måneder og år i excel her.

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde