Latinamerikanske aktier viste vejen i oktober

Publiceret 15-11-2018
Nyhed

I en periode med negative afkast er latinamerikanske aktiefonde de eneste, der kan prale af positivt afkast i oktober. Formuemæssigt fylder latinamerikanske aktier dog ikke det store herhjemme, hvorfor den typiske danske investor ikke har mærket så meget til det.

2018 har været et hårdt år for aktier, især Emerging markets – også populært kaldet ”nye markeder” herhjemme. Betegnelsen, der primært dækker over dele af Asien, Latinamerika, og Østeuropa, har haft det svært i 2018 på grund af usikkerhed omkring handelsbarrierer og frygt for rentestigninger. 

Latinamerika, der har været blandt de mest volatile aktiekategorier i de seneste 12 måneder, har dog vist gode takter de seneste par måneder. 

Det skyldes dels, at Brasilien – der formuemæssigt fylder meget i Latinamerika – valgte en ny præsident, hvilket har givet markedet fornyet tiltro til brasilianske aktier. 

Eksemplet Latinamerika demonstrerer værdien af ikke at paniksælge, fordi et værdipapir klarer sig dårligt. Aktiemarkeder som det latinamerikanske kan være volatilt, og investorer skal gøre op med sig selv om deres portefølje stemmer overens med deres risikovillighed. siger Birgitte Søgard Holm, direktør i Investering & Opsparing i Finans Danmark.

Carsten Brink

Kommunikationschef

Om Investering Danmarks officielle statistikker

I Investering Danmarks afkaststatistik kan du se, hvordan dine investeringsbeviser klarer sig sammenlignet med andre, efter at omkostningerne til handel og administration er trukket fra.

I omkostningsstatistikkerne kan du se, hvad de forskellige fonde koster alt i alt - og du kan også sammenligne risikoen på de forskellige fonde med hinanden. Statistikkerne opgør også, hvor mange penge der er investeret i forskellige kategorier af obligations- og aktiefonde, og hvor investorerne køber nye eller sælger deres nuværende investeringsbeviser.  

Formålet med statistikkerne er bl.a. at gøre det nemmere for investorerne at sammenligne og vælge mellem de forskellige investeringsfonde.

Se statistikkerne her

 

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde