Stigende formue i de danske investeringsfonde

Publiceret 22-06-2018
Nyhed

Formuen i de danske investeringsfonde steg i maj til i alt 2.116 mia. kr. Det viser Investering Danmarks markedsstatistik.

Formuen i detailfonde målrettet private investorer steg 9,8 mia. kr. til 909 mia. trods et tilbagesalg i fondene på 2,1 mia. kr.

I årets første måneder i 2018 har investorerne samlet købt nye beviser for i alt 27 mia. kr., mens investorerne også  har modtaget udbytter på i alt 38 mia. kr.

I maj var der især positive afkast i aktiefondene med globale og nordeamerikanske aktier samt fondene med danske obligationer. Fondene med udenlandske obligationer havde modsat tab i de fleste fonde. 

Se markedsstatistikken her

Stine Luise Goll

PA- og kommunikationsdirektør

Om Investering Danmarks officielle statistikker

I Investering Danmarks afkaststatistik kan du se, hvordan dine investeringsbeviser klarer sig sammenlignet med andre, efter at omkostningerne til handel og administration er trukket fra.

I omkostningsstatistikkerne kan du se, hvad de forskellige fonde koster alt i alt - og du kan også sammenligne risikoen på de forskellige fonde med hinanden. Statistikkerne opgør også, hvor mange penge der er investeret i forskellige kategorier af obligations- og aktiefonde, og hvor investorerne køber nye eller sælger deres nuværende investeringsbeviser.  

Formålet med statistikkerne er bl.a. at gøre det nemmere for investorerne at sammenligne og vælge mellem de forskellige investeringsfonde.

Se statistikkerne her

 

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde