Forårsstemning på husmarkedet

Publiceret 08-05-2018
Nyhed

De sidste to måneder er boligudbuddet steget, og ved udgangen af april står der 35.136 parcel- og rækkehuse til salg landet over. Det viser Finans Danmarks boligudbudsstatistik for april 2018.

”I marts og april har flere boligejere valgt at sætte deres hus til salg end i de foregående måneder. Samtidig fjernes der ikke lige så mange huse fra ejendomsmæglernes hylder, som der sættes til salg. Det giver flere huse til salg, og den tendens ser vi typisk hvert år. Det er et tegn på, at det er forår på husmarkedet,” siger Ane Arnth Jensen, viceadministrerende direktør i Finans Danmark, og fortsætter: ”De fleste huse tager sig bedst ud, når der er blade på træerne, og der er blomster og fuglesang i haven.”

I forhold til sidste år er der på landsplan knap 1.900 færre huse til salg. Samtidig har huse med et til salg-skilt i forhaven været på markedet i næsten ni måneder i gennemsnit. Det er knap to uger mindre end samme tid sidste år.

”I Sydjylland er antallet af huse til salg faldet forholdsvist meget, og der er nu godt otte pct. færre huse at vælge imellem, hvis man er på boligjagt. Det vidner om aktivitet på boligmarkedet over hele landet, siger Ane Arnth Jensen og uddyber:

”Ser man på, hvor længe husene i markedet har stået til salg, tegner der sig et lignende billede. Sælgere over det meste af landet kan glæde sig over, at huse til salg er annonceret i kortere tid. Eksempelvis har huse i Vest- og Sydsjælland stået til salg i tre måneder kortere tid end sidste år.”

Få yderligere information og tabeller her. 

Stine Luise Goll

PA- og kommunikationsdirektør

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde