Færre huse til salg vest for Storebælt

Publiceret 08-02-2018
Nyhed

Der er over 2.200 færre huse at vælge mellem på det danske boligmarked end for et år siden.

Der er fjernet flest salgsskilte vest for Storebælt. Samtidig ligger husene i gennemsnit knap 5 pct. kortere tid til salg og koster omkring 4,6 pct. mere end for et år siden. Det viser Finans Danmarks boligudbudsstatistik for januar 2018.

”Boligmarkedet fortsætter de senere års udvikling med færre huse til salg og højere priser. I forhold til samme tidspunkt sidste år står der færre huse til salg i samtlige landsdele bortset fra København by. Der forsvinder flere ”til salg” skilte, end der sættes nye op,” siger Ane Arnth Jensen, viceadministrerende direktør i Finans Danmark.

Aktiviteten på boligmarkedet fordeler sig nu mere jævnt over hele landet end tidligere. Det seneste år er udbuddet af huse på Sjælland faldet med knap 5,2 pct. Til sammenligning er udbuddet af huse i Jylland og på Fyn faldet med næsten 6,7 pct. På Sjælland er det især i Vest- og Sydsjælland, at der er blevet færre huse til salg.

”Det er et sundhedstegn på det danske boligmarked, at handelsaktiviteten i hele landet i større omfang bliver trukket af landsdele, der ikke har en stor by som drivkraft. Det giver en mere balanceret udvikling. Siden finanskrisen har boligkøberne primært søgt mod Hovedstaden og landets andre større byer. Men nu tyder det på, at boligpriserne i landets største byer er nået et niveau, hvor flere boligkøbere finder prisniveauet i andre dele af landet attraktivt nok til at søge i den retning. Det kan samtidig fjerne noget af presset fra boligmarkedet i Hovedstaden, der trods alt fortsat topper prisudviklingen”, siger Ane Arnth Jensen.

I dag står der 32.726 huse til salg i hele landet til en gennemsnitlig udbudspris på 2,2 mio. kr. for et hus på 140 kvm. Udbudstiderne er faldet med en halv måned det seneste år, og huse har i dag i gennemsnit stået til salg i lige godt ni en halv måned.

 

Få yderligere information og tabeller her

 

Figur: Udviklingen i udbuddet af huse til salg i hele landet over det seneste år

undefined

 

Figur: Udviklingen i udbuddet af huse til salg på Sjælland over det seneste år

undefined

 

Stine Luise Goll

PA- og kommunikationsdirektør

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder