Færre huse til salg til højere priser

Publiceret 08-01-2018
Nyhed

Familier på boligjagt har færre huse at vælge imellem end for et år siden. Samtidig koster husene mere. Det viser Finans Danmarks boligudbudsstatistik for december 2017.

Det seneste år er der blevet knap 2.000 færre huse til salg, og udbudspriserne er 4 pct. højere end for et år siden.

 ”Fremgangen på boligmarkedet over det meste af landet har ført til færre huse til salg. Det skyldes, at der bliver solgt flere huse, og de generelt bliver solgt hurtigere. Derudover skal familier på boligjagt have flere penge op af lommerne. Alene det seneste år er udbudspriserne på et almindeligt hus på 140 kvadratmeter steget med næsten 90.000 kroner,” siger Peter Jayaswal, direktør for Realkredit og Ejendomsfinansiering i Finans Danmark.

 I dag står der 33.644 huse til salg i hele landet til en gennemsnitlig udbudspris på ca. 2,2 mio. kr. Der er aktuelt 29 pct. færre huse til salg, end da udbuddet var højest.

 ”På landsplan er der fortsat mange huse til salg, så familier på boligjagt skal ikke fortvivle. Når det er sagt, har de seneste års fremgang på boligmarkedet skåret omtrent en fjerdedel af boligkøbernes muligheder væk. I de landsdele, hvor boligmarkedet er kommet sig hurtigst efter krisen, er udbuddet faldet mest,” siger Peter Jayaswal.

 På Sjælland (inkl. København) står der i dag 39 pct. færre huse til salg, end da udbuddet toppede. I Jylland og på Fyn er udbuddet 24 pct. mindre end på toppen.

 

Få yderligere information og tabeller her 

 

Figur: Antallet af huse til salgundefined

 

 

Stine Luise Goll

PA- og kommunikationsdirektør

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde