Endnu et år hvor lejlighederne steg mest i pris

Publiceret 15-03-2018
Nyhed

Langt de fleste boligejere har set prisen på deres bolig stige i 2017. Huspriserne er i gennemsnit steget med 4,5 pct. i forhold til 2016, mens lejlighedspriserne er steget med 8,4 pct. i den tilsvarende periode.

 Det betyder, at et gennemsnitligt hus på 140 kvm. er blevet knap 80.000 kr. mere værd, mens en lejlighed på 80 kvm. har forøget sin værdi med ca. 160.000 kr.  Det viser de seneste tal fra Boligmarkedsstatistikken. Huspriserne er steget lidt mere i 2017 i forhold til prisstigningstakten i 2016, mens ejerlejligheder nogenlunde har holdt en uændret prisstigningstakt. Prisstigningerne på lejligheder er igen større end prisstigningerne på huse og ligner dermed tidligere års udvikling. Uden korrektion for den generelle prisudvikling i samfundet er huspriserne i gennemsnit steget med ca. 3,5 pct. om året de seneste fem år, mens prisen på ejerlejligheder i gennemsnit er steget med 8,1 pct.

”Selvom huspriserne steg lidt hurtigere i 2017 end året før, er der fortsat tale om en afbalanceret fremgang. Ejerlejlighedspriserne fortsætter samtidig med at stige i noget højere tempo end huspriserne. Hvornår prisudviklingen på ejerlejligheder løjer af er svært at spå om. Byggeaktiviteten er øget i København i de senere år, og der er indført strammere låneregler fra starten af 2018. Begge dele vil dæmpe prisudviklingen. Samtidig kan de senere års større prisstigninger på lejligheder få flere boligkøbere til at søge mod husmarkederne væk fra de større byer og efterhånden tage toppen af efterspørgslen på lejligheder,” siger Ane Arnth Jensen, viceadministrerende direktør i Finans Danmark.

  

Flere tal

Se figurer 

Gå til boligmarkedsstatistikken

Stine Luise Goll

PA- og kommunikationsdirektør

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde