Danske investorer fik udbytter for 38 mia. kr. i årets første måneder

Publiceret 28-05-2018
Nyhed

Investorer i investeringsforeninger har i årets første fire måneder fået udbetalt udbytter på mere end 38 mia. kr. Men ikke alle har geninvesteret gevinsten. Det viser Investering Danmarks markedsstatistik for april måned.

Frem til og med april i år er der i de danske investeringsfonde udbetalt udbytter for end 38 mia. kr. I samme periode er der købt nye investeringsbeviser for godt 29 mia. kr. Forskellen på knap 9,3 mia.kr. (negativ nettotilstrømning) er udtryk for, at der er en del af udbytterne, der ikke er geninvesteret.

”Der kan være mange gode grunde til, at pengene ikke geninvesteres. For eksempel at man skal bruge pengene. Men vi ved også af erfaring, at nogle danskere ganske enkelt glemmer at geninvestere deres penge, fordi man enten har glemt, at det er højsæson for udbytter, eller at man simpelthen ikke lige har haft det som prioritet. Men husk nu, at udbyttet på bankbogen alt andet lige er 0 pct. i disse år.  Analyser viser igen og igen, at afkastet i investeringsfonde stort set altid slår de renter, man kan få ved at have pengene stående på bankbogen henover en årrække,” siger Birgitte Søgaard Holm, direktør i Investering og Opsparing, Finans Danmark.

Hun påpeger samtidig, at samme analyser af de sidste ti års afkast viser, at hvis man investerer langsigtet, er risikoen for tab på sin investering meget lille. Selv henover en finanskrise.

Aprils markedsstatistik viser desuden, at værdien af formuen i detailfonde steg 13 mia. kr. til samlet 899 mia. kr., og at investorerne i årets første måneder særligt foretrak fonde med udenlandske aktier (23 mia. kr.), mens der har været tilbagesalg af udenlandske obligationer (11 mia. kr.).

 

Læs også: Danske husholdninger kunne være mindst 200 mia. kr. rigere, hvis de investerede

Stine Luise Goll

PA- og kommunikationsdirektør

Om Investering Danmarks officielle statistikker:

I Investering Danmarks afkaststatistik kan du se, hvordan dine investeringsbeviser klarer sig sammenlignet med andre, efter at omkostningerne til handel og administration er trukket fra.

I omkostningsstatistikkerne kan du se, hvad de forskellige fonde koster alt i alt - og du kan også sammenligne risikoen på de forskellige fonde med hinanden. Statistikkerne opgør også, hvor mange penge der er investeret i forskellige kategorier af obligations- og aktiefonde, og hvor investorerne køber nye eller sælger deres nuværende investeringsbeviser.  

Formålet med statistikkerne er bl.a. at gøre det nemmere for investorerne at sammenligne og vælge mellem de forskellige investeringsfonde. Se statistikkerne her.

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde