Afdæmpet lånelyst trods opgangstider på boligmarkedet

Publiceret 13-06-2018
Nyhed

Der blev i sidste måned givet 16.238 lånetilbud på realkreditlån til private og virksomheder. De nye tal fra Finans Danmark tyder på afdæmpet udlånsvækst.

”Det går stærkt på bolig- og ejendomsmarkedet mange steder i landet. Derfor er det naturligt at være opmærksom på udviklingen i realkreditudlånet. De nye tal for lånetilbud er interessante, fordi de på landsplan peger i retning af en fortsat behersket udlånsaktivitet,” siger Peter Jayaswal, direktør for realkredit- og ejendomsfinansiering i Finans Danmark, og fortsætter:

”Udlånsvæksten er langt mere moderat end under tidligere opgangstider, fx op til finanskrisen i 2008. Den afdæmpede udlånsvækst – trods de seneste års stigninger på boligmarkedet – hænger bl.a. sammen med, at danskerne samlet set afdrager rigtig meget på deres realkreditlån og sparer meget op.”

Der ligger ofte lånetilbud forud for realkreditudlån, selvom det ikke nødvendigvis er alle tilbud, der fører til udlån. Derfor er der en god sammenhæng mellem lånetilbud og fremtidig låneaktivitet.

Da lånetilbuddene toppede i 2005, blev der i gennemsnit givet ca. 55.000 lånetilbud om måneden. Det dækker både over en høj aktivitet på boligmarkedet og mange konverteringer. Til sammenligning er der i gennemsnit givet 17.767 lånetilbud i løbet af de fem første måneder af 2018.

undefined

Stine Luise Goll

PA- og kommunikationsdirektør

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde