Opsving på husmarkedet har bidt sig fast

- priserne stiger mere på Vest- og Sydsjælland end i hovedstaden

Publiceret 16-06-2017
Nyhed

Huspriserne er på landsplan 4 pct. højere end for et år siden og har løftet sig i alle landsdele. Tidligere steg huspriserne mest i hovedstaden, men nu stiger priserne mere i bl.a. Nordjylland, Østsjælland og Vest- og Sydsjælland. Det viser Boligmarkedsstatistikken for 1. kvartal 2017.

”Opsvinget på boligmarkedet har bidt sig fast over det meste af landet. I alle landsdele er huspriserne og salget nu højere end for et år siden. Tidligere var især hovedstaden i førertrøjen målt på prisstigninger. På det seneste er førerpositionen overtaget af bl.a. Nordjylland og Vest- og Sydsjælland. Det er bemærkelsesværdigt, at opsvinget på husmarkedet er bredt forankret. Nu er der også prisstigninger i områder, hvor boligmarkedet efter finanskrisen har haft sværere ved at komme i gear end i hovedstaden,” siger Ane Arnth Jensen, viceadministrerende direktør i Finans Danmark.

På Vest- og Sydsjælland er priserne i gennemsnit 8,5 pct. højere end for et år siden, mens priserne i Nordjylland er steget med 6,7 pct. Til sammenligning er priserne i hovedstaden steget med 4,9 pct. det seneste år.

”Selvom huspriserne på Vest- og Sydsjælland har løftet sig markant det seneste år, er priserne fortsat langt fra toppen i 00’erne. Vest- og Sydsjælland er den landsdel, hvor huspriserne faldt mest under finanskrisen. Boligejere, der købte på toppen, måtte derfor sluge store prisfald,” forklarer Ane Arnth Jensen. 

Priserne på Vest- og Sydsjælland faldt med knap 40 pct. efter finanskrisen, men har siden løftet sig med godt 16 pct.

 

Figur 1: Prisændringer på huse fra 1. kvartal 2016 til 1. kvartal 2017 i udvalgte landsdele og i Region Hovedstaden

Kilde: Realkreditrådet

Se flere tal her. 

Stine Luise Goll

PA- og kommunikationsdirektør

Få opdateringer på mail

For dig, der ikke vil gå glip af nyheder fra Finans Danmark.

Tilmeld nyheder

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark. Vores medlemmer er realkreditinstitutter, banker, sparekasser, andelskasser, danske filialer af udenlandske banker og investeringsfonde.

Læs mere om Finans Danmark og vores arbejde